05 / 05 / 2024

ohal

ohal

Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Muğla’da Gülen cemaatine ait 12 özel okul Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildi.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

OHAL'e ilişkin kritik karar! Deprem bölgesinde OHAL ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? 

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra 10 ilde 3 aylık süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği açıklanmıştı. Vatandaşlar OHAL'in ne zaman sona ereceğini araştırıyor. İşte detaylar...

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

Araç muayene süreleri uzatıldı: O tarihten sonraki 30 güne dikkat! Cezalar iptal olacak!

Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen şehirlerde Mayıs'a kadar araç muayene süresi donduruldu. İşte bakanlıktan yapılan o açılama...

Sigorta şirketlerinden akıl almaz deprem oyunu! Kelime oyunu yaparak o paraları ödememişler!

OHAL ilan edilen 11 kentte bazı sigorta şirketlerinin poliçede farklı ifadeleri bahane ederek gerçek zararı karşılamadığı ifade ediliyor.

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Ticaret Bakanlığı'na OHAL yetkisi!  

Ticaret Bakanlığı aracılığı ile OHAL zamanlarında taksitlendirmede 1 yıl hükmüne ait düzenleme yapılabilecek. 

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Kahramanmaraş depreminin ardından OHAL ilan edilen bölgelerde ve OHAL süreci devam ettiği müddetçe, iş sözleşmeleri ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işveren tarafından feshedilemeyecek.

ohal Haberi

ohal

Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Muğla İl genelindeki Gülen cemaatine ait tüm ilk, orta ve liseler Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi.


15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından cemaate ait tüm okullarda arama çalışması yapılmış, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Piri Reis Kolejinde ise evrakları yakmaya çalışan bir kişi suçüstü yapılmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı. Menteşe ilçesi dışında Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas ve Dalaman ilçelerinde faaliyet gösteren okullarda arama çalışması yapılarak okullar mühürlenmişti.


Kayyum ataması yapılması beklenirken, Dalaman'da 2, Menteşe'de 3, Milas'ta 2, Marmaris'te 2, Bodrum'da 3 ve Fethiye'de 2 okul Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredildi. Sabah saatlerinde Menteşe'deki Piri Reis Koleji'ne devir için gelen Jandarma, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri, kurum avukatları, müfettişler ve Akçaova mahalle muhtarı okulun kapısının...