02 / 05 / 2024

ÖİB Ankara imar planı değişikliği

ÖİB Ankara imar planı değişikliği

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle İlçesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı değişikliğine onay verdi..

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Deprem bölgesinde imar kuralları güncelledi! Uzlaşmayı kabul etmeyenlerin payı Hazine’ye geçecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen afet bölgesinde ‘yeniden dönüşüm’ için düzenlemeler yapıldı ve imar kuralları güncellendi. Bu kapsamda belirlenen kurallara uymayanların payı Hazine’ye geçecek. İşte detaylar...

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetleri tam gaz!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin yaptığı açıklamada Fırat'ın batısında ve doğusunda Türkiye'nin terörden arındırdığı bölgelerde imar ve inşa faaliyetlerinin son hızla devam ettiğini söyledi.

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Turizm bölgelerinde yeni imar düzenlemesi!

Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin yasalaştığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu kapsamda trurizm bölgelerinde imar planlarına ilişkin Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek.

Medeniyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

Tuzla İlçesi, Medeniyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Tuzla Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 5 Ağustos 2019 tasdik tarihli nazım imar planı değişikliği askıda...

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde imar sorunu çözülecek!

Acarkent’te bir sitede vatandaşlarla buluşan AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, imar ve mülkiyet sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin imar planı onaylandı!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iş birliği ile hayata geçirilecek olan Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. Etap bölgenin imar planı onaylandı.

ÖİB Ankara imar planı değişikliği Haberi

ÖİB Ankara imar planı değişikliği

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle İlçesi sınırları içerisinde yer alan parsellere ilişkin imar planı değişikliği onaylandı.

Ankara Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Kızılcaşar İmar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parsele yönelik "Gelişme Konut Alanı, Park Alanı ve Yol" kararı getirilmesine ilişkin İdarece hazırlanan 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği onaylandı.


 
Ankara Gölbaşı İlçesi'ne bağlı İncek İmar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parsele yönelik "Ticaret+Konut Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol" kararı getirilmesine ilişkin İdarece hazırlanan 1/5.000 ölçekli nazım ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği onaylandı.

Ankara Yenimahalle İlçesi'ne bağlı Yakacık İmar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan parsele yönelik "Ticaret+Konut Alanı ve Otopark" kararı getirilmesine ilişkin İdarece hazurlanan 1/5.000 ölçekli...