06 / 05 / 2024

ÖİB Hopa Termik Santrali özelleştirme ihalesi

ÖİB Hopa Termik Santrali özelleştirme ihalesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?

Serbest Bölgelerin kuruluş amaçlarına Artvin'in Hopa ilçesinin uygun olduğunu düşünen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Artvin Hopa'da serbest bölge kurulacak mı?" diye sordu..

Ankara'ya Çayırhan-B Termik Santrali projesi geliyor!

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali imar planı askıda!

Ankara Çayırhan-B termik santraline ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Terme Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi!

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde yapılması planlanan Termik Santrale izin vermeyen Belediye Başkanı Şenol Kul'un da girişimleri ile ilçenin Gölyazı Gölardı bölgesi 'Amazon Tabiat Parkı' ilan edildi.

İzmir Aliağa termik santrali Çed sürecinde yeni karar!

Aliağa'da faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi için hazırlanan plana, ’ÇED olumlu’ raporu verilmesi üzerine başlatılan hukuk mücadelesinde, mahkemenin belirlediği bilirkişi heyetinden bölge haklını sevindiren rapor çıktı.

Ankara Çayırhan B Termik Santrali'nin halk toplantısı 21 Temmuz'da!

Ankara İli, Nallıhan ve Beypazarı İlçeleri, Çayırhan tarafında yapılacak olan Çayırhan B Termik Santrali projesinin halk toplantısı 21 Temmuz'da yapılacak.

Bursa Demirtaş Termik Santrali'ne ikinci kez durdurma!

Bursa 2’nci İdare Mahkemesi, Demirtaş'ta yapılmak istenen termik santral hakkında ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı aldı. Proje çevreciler, akademik odalar ve bölge sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

Hatay Arsuz'a termik santral inşa edilecek!

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali özelleştiriliyor!

İnebolu Limanı ve Hopa Termik Santrali yeniden özelleştirme ihalesine çıkarıldı. İki ay önce de birlikte ihaleye çıkarılan iki tesise üç ayrı değerli gayrimenkul de eklendi.

ÖİB Hopa Termik Santrali özelleştirme ihalesi Haberi

ÖİB Hopa Termik Santrali özelleştirme ihalesi




DUYURU


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından aşağıda belirtilen varlıklar bir bütün halinde 4046 sayılı özelleştirme uygulamaları hakkında kanun hükümleri çerçevesinde “satış” yöntemi uygulanmak suretiyle özelleştirilecektir.


İHALE KONUSU VARLIKLAR:- Kastamonu İnebolu Limanının işletme hakkına da sahip olan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ)’nin sermayesinde bulunan % 100 oranındaki ÖİB hissesinin “blok satış” yöntemiyle

- Atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi


GEÇİCİ TEMİNAT TUTARI (TL): 15.000.000.-

İHALE ŞARTNAMESİ BEDELİ (TL): 10.000.-

SON TEKLİF VERME TARİH VE SAATİ: 09.10.2015, 17:00



1 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “Pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görülmesi halinde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla “Açık Artırma”...