15 / 05 / 2024

okçular tekkesi restorasyon

okçular tekkesi restorasyon

İstanbul Okmeydanı'nda yeniden inşa edilen Okçular Tekkesi, İstanbul'un Fethi'nin 560.yılında hizmete açılıyor...

İnşaat sektöründe sıvacılardan sonra şimdi de karotçular gündemde! Aylık maaşları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor!

İnşaat sektöründe çalışanların yüksek maaş alması pek çok kişi tarafından biliniyor. Geçtiğimiz günlerde 65 bin TL maaş aldıkları belirtilen sıvacılar gündeme gelirken, şimdi de maaşları 250 bin TL'ye çıkan karotçular gündemde...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Beykoz Belediyesi, mesire alanını Okçular Vakfı’na verdi!

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Okçular Vakfı’na verdi...

Bizim Mahalle'de at binip ok atacaklar!

Emlak Konut GYO'nun 1.8 milyar liraya iki yıl önce aldığı Halkalı’daki arazi üzerinde Bizim Mahalle adlı projeyi geliştirmişti. 960 bin metrekarelik arazinin bir bölümü Okçular Vakfı’na tahsis edildi.

Rehber Teknoloji Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rehber Teknoloji Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Eray Koçoğlu ve Mustafa Okçular ortaklığında kuruldu. 

Okça İnşaat Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okça İnşaat Restorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Oktay Çakır tarafından kuruldu.

TOKİ restorasyon kredisine 75 başvuru geldi!

OKİ tarafından kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için kullandırılan restorasyon kredisine bu yıl 75 proje başvurusu yapıldı.

Konutta üretim hedefi geçmişin çok üstünde!

Konut sektöründe önemli değişimler yaşanıyor. Büyük projelerin yerini butik küçük projeler alırken ikinci el konut satışları birinci eli geçmiş durumda. Gelecek üç yıl için konutçuların üretim hedefleri geçtiğimiz üç yılın çok üzerinde...

Hatay Yayladağı'nda Kalker Ocağı Kırma Tesisi yapılacak!

Hatay İli, Yayladağı İlçesi, Yukarıokçular Mahalle'si tarafında yapılacak olan Kalker Ocağı, Kırma-Eleme Tesisi'nin Kapasite artış projesinin ÇED toplantısı 21 Temmuz Salı günü yapılacak.

Galatasaray Üniversitesi'nde restorasyon başladı!

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, 3.5 yıl sonra başlayan restorasyon için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Tokat Erbaa Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmaları başlayacak!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Ravakbaba Türbesi’nin 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne aktarıldığını kaydedildi.

Tokat Erbaa'daki Revvakbaba Tekkesi restore edilecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bulunan Revvakbaba Tekkesi’nde restorasyon çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Fetihtepe ve Okçular Vakfı’nda yapılan toplantılarda mahallelerinde park, okul, otopark gibi sosyal donatı alanlarının olmayışından şikâyet eden vatandaşlar, “ Ne gerekiyorsa biran önce yapalım biz kentsel dönüşüm için hazırız” dedi.

okçular tekkesi restorasyon Haberi

okçular tekkesi restorasyon
Tarihi temelleri üzerinde yeniden inşası tamamlanan Okçular Tekkesi, İstanbul Okmeydanı'nda yer alıyor. İnşası İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tekkenin açılışı 29 Mayıs günü İstanbul'un Fethi'nin 560.yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete açılacak. Tekkenin içerisinde kurulan olimpik yarış sahasında, Fetih Kupası...