10 / 05 / 2024

Oktay Ekinci çed köşesi

Oktay Ekinci çed köşesi

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ünlü Yüksek Mimar Oktay Ekinci 15 Ekim 2013 günü yaşamını yitirdi. Oktay Ekinci'nin cenaze töreni Şişli Cami'inde ikindi namazın ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek...

Yüksek mimar Oktay Ekinci hayatını kaybetti!

Mimarlar Odası eski Genel Başkanı, yüksek mimar ve yazar Oktay Ekinci (61), dün tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ekinci, beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımdaydı...

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İnora Gayrimenkul Yatırım İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Ekinci tarafından kuruldu.

Muğla'da tarihi 400 ev turizme açılacak!

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kentsel SIT alanı olan Saburhane bölgesinde incelemelerde bulundu. Mahallede bulunan İlhan Selçuk ve Oktay Ekinci'nin evlerini de ziyaret etti.

Nesim Ekinci: İnşaatçıların gözü Mersin imar planında!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci 'Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurt dışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, arsa sıkıntısının çözülmesi gerekir' dedi.

Namık Ekinci'den TANAP uyarısı!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti...

ÇED yönetmeliğine yeni düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hukukçuların itirazları sonucunda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin iptal edilen veya yürütmesi durdurulan maddelerini yeniden yönetmeliğe dâhil etmek için hazırlanıyor.

Torunkent Alibeyköy projesinin ÇED sürecinde son 7 gün!

Torunlar'ın Kiptaş Finanskent 2 projesi Torunkent için ÇED süreci 23 Temmuz 2014 tarihinde başladı. 10 iş günü boyunca halkın görüşüne açılan Torunkent projesi için geriye 7 iş günü kaldı..

Galataport Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinin ÇED süreci başladı!

Doğuş Holding şirketi olan Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş tarafından işletilecek olan Salıpazarı Kruvaziyer Limanı bilinen adıyla Galataport projesi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin bedeli 1 milyar 100 milyon dolar...

ÇİB Başkanı Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için uyarı!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi...

Namık Ekinci TANAP'ta Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, TANAP projesinde teklif verenler arasında adil ticaret yapmadıkları gerekçesiyle birçok pazara sokulmayan Çin ve Hintli boru üreticilerinin yer almasını eleştirdi.

Namık Ekinci'den TANAP ihalesi için önemli uyarı!

Namık Ekinci, TANAP ihalesine girecek Çin ve Hintli boru üreticileri konusunda uyarıda bulundu. Ekinci, bu üreticilerin adil ticaret yapmadığını ve gelişmiş ülke pazarlarına sokulmadığını vurguladı

Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin bugün gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirme komisyonu toplantısı tamamlandı.Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor.

Namık Ekinci: TANAP ihalesinde Çin ve Hint firmalarına fırsat verilmemeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti.

Torunlar GYO'dan Alibeyköy projesi ÇED raporu açıklaması!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Alibeyköy projesi ÇED raporu ile ilgili bilgi verdi. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

Oktay Ekinci çed köşesi Haberi

Oktay Ekinci çed köşesi

Oktay Ekinci'nin cenaze töreni bugün düzenlecek!

Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Alman Hastanesinde yoğun bakımda olduğu bilinen Yüksek Mimar Oktay Ekinci, 15 Ekim 2013 günü hayatını kaybetti. Oktay Ekinci Cumhuriyet Gazetesi yazarıydı.


Oktay Ekinci cenaze töreni

Oktay Ekinci bugün toprağa verilecek. Oktay Ekinci için ilk önce 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında Genel Başkanı olarak görev yaptığı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki merkezinde tören düzenlenecek. 


Ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezinde saat 14.00’de bir tören düzenlenecek. Oktay Ekinci’nin naaşı Şişli Cami'inde ikindi namazın ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek.


Oktay Ekinci biyografi

Oktay Ekinci, 1952 Balıkesir doğumlu. Aslen Karslı olan Oktay Ekinci, ilkokul öğrenimini Erzincan ve İstanbul’da gördü. Orta öğrenimini ise İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde tamamlayan Oktay Ekinci yüksek öğrenimine 1969 yılında o zamanki adı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi...