05 / 05 / 2024

okul alanı

okul alanı

İmar Planlarında okul alanı, yeşil alan, park gibi resmi kurum alanı olarak ayrılan yerlerde Belediyenin yetkisi ve bu alanların ne kadar sürede kamulaştırılması gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Milli Emlak'tan Pamukkale'de satılık okul ve arsa!

Denizli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Denizli Pamukkale'de yer alan okul ve arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Şok marketten 16 Ağustos-30 Eylül 'Okul-Kırtasiye' kataloğu

Şok market 16 Ağustos-30 Eylül 'Okul-Kırtasiye' kataloğu yayımlandı. İşte katalogda yer alan ürünler ve fiyatları....

MediaMarkt'ta okul zili çaldı! Samsung Galaxy S21FE'de muhteşem fırsat! İşte 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük teknoloji marketleri arasında yer alan MediaMarkt'tan okul öncesi güzel haber geldi! MediaMakrt, Samsung'un en sevilen telefonu Samsung Galaxy S21FE'yi okullar açılmadan inanılmaz fiyatlarla satışa çıkardı. İşte 6 Eylül 2022 fiyat listesi...

Kocaeli Başiskele'de 15.5 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

T.C. Kocaeli İcra Dairesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Başiskele Bahçecik Mahallesi, 584 ada 2 parselde yer alan okul binasını 15 milyon 462 bin 363 TL'ye satıyor...

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Rize Pazar'da 9.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 okul binası!

T.C. Rize İcra Dairesi, Rize ili, Pazar ilçesi, Merdivenli Mahallesi, 117 ada 2 parselde yer alan 2 okul binasını 9 milyon 420 bin 19 TL'ye satıyor...

Gaziantep Şahinbey’de okul alanı, ticaret ve konut alanı mı yapılacak?

Gaziantep Şahinbey'de, vakfa ait kolej arazisi, ticaret ve konut alanı yapıldı. Mahkeme kararı iptal etti fakat belediye Danıştay’a gitti. Şencan, "Arazi şu an çok değerli" diye konuştu. 

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Kirazlıkçay okul binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun İli, Çarşamba İlçesi, Kirazlıkçay Mah. 1151 ada 1 Parsel numarasında yer alan okul binasına ait değerleme raporunu yayınladı .

Esenler Belediyesi 12 alanı 140 milyon TL’ye sattı iddiası!

Esenler Belediyesi, vergi borçlarını, iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını devlete satarak ödedi. Sayıştay raporuna göre belediye geçen yıl üzerinde cami ve okulların olduğu 12 alanı yaklaşık 140 milyon TL’ye sattı.

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

İzmir'de tepki çeken imar planı değişikliği!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka'nın Atakent Mahallesi'nde bulunan sosyal tesis ve açık spor tesisi alanının imar planın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti oyları ile özel okul alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterildi.

Avrasya GYO'nun Samsun'daki okul ve arsası 1 yıllığına kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Samsun'daki betonarme 6 katlı okul ve arsasının Çarşamba Vefa Eğitim Kurumları Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 1 yıllığına kiraya verilmesine, kira bedelinin kiraya verilen okul binasından bir kira yılı içerisinde toplam cirosunun yüzde 20'si olarak belirlenmesine kar

Özel okul açmak için '500 metrekarelik bahçe koşulu' getirildi!

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan mevzuat düzenlemesinde yer alan yeni maddeye göre özel okul açılabilmesi için en az 500 metrekare bahçeye sahip olunması gerekecek...

okul alanı Haberi

okul alanı

İmara yeni açılacak olan bir bölgede imar planlarının yapılması gerekmektedir. İmar planları yapılırken de arsaların düzenlenmesi aşamasında bir takım kesintiler yapılmaktadır. İmar Planlarında okul alanı, yeşil alan, park gibi resmi kurum alanı olarak ayrılan yerlerde Belediyenin yetkisi ve bu alanların ne kadar sürede kamulaştırılması  gerektiğini Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Kadir Kurtuluş anlatıyor:

İmar planları kamu yararına ve ilgili mevzuata göre hazırlanmalı ve varsa üst planlara uygun olmak zorundadır. İmar planları bölge nüfusunun ihtiyacını karşılayacak inceleme ve araştırmalar yapılarak plan kararları oluşturulmalıdır. Plan üzerinde ve plan lejantlarında her şey ayrıntılı bir şekilde anlatılmaz. Bu gibi plan kararlarının açık ve anlaşılır olabilmesi için ise plan notları oluşturulur.


Arazi ve arsa düzenlemesi konusunda geniş yetkileri bulunan belediyelerin bir arazinin yerini değiştirebilme veya %40 ‘a varan...