01 / 07 / 2024

okulların geç açılmasının turizme etkisi

okulların geç açılmasının turizme etkisi

Geçtiğimiz günlerde alınan okulların açılışının ertelenmesi kararı turizm sektörünü umutlandırdı. Özellikle Güneydeki konaklama işletmecileri için gayet olumlu bir etki yaratacak

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman sona erecek? İşte 2023-2024 MEB eğitim öğretim yılı takvimi

Yaz tatili bitiyor, okullar yeniden açılıyor. İşte okulların açılacağı tarih...

Son Dakika: MEB okulların açılış tarihini paylaştı! Okullar ne zaman açılacak? 

Okulların ne zaman açılacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim takvimini duyurdu. İşte okulların açılacağı tarih...

Özel okulların yıllık ücretleri açıklandı! İşte dudak uçuklatan rakamlar!

Özel okulların 2023 ile 2024 eğitim öğretim yılı ücretleri netliğe kavuştu. Robert Koleji, bu sene de öğrenim ücretleri ile rekor kıran okul oldu. İşte detaylar!

Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 karneler ne zaman verilecek, yaz tatili iptal mi? 2023 MEB okulların kapanış tarihi!

2022-2023 öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimine göre, okulların kapanacağı tarih ve karnelerin öğrencilerle buluşacağı zaman dilimi merak ediliyor. Peki, 2022-2023 okullar ne zaman kapanıyor?

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi? İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi! Hemen bakın!

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi... Hemen bakın...

Son dakika… Bakan Özer şimdi açıkladı! Okullar ne zaman açılacak?

Geçen hafta meydana gelen yıkıcı depremlerden sonra bölgede arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken,  depremden sonra okullar kapandı ve hayat adeta durdu. Peki okullar hangi tarihte açılacak? Bakan Özer’den son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar…

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...

Otomobil sektöründe umut kredi musluklarının açılması!

Otomotivciler, ‘öngörülmesi zor ve belirsizliklerle dolu’ bir sene olarak tanımladıkları 2023 yılını en az hasarla kapatmak için kredi musluklarının açılmasını bekledikleri ilk yarıya odaklanacak.

okulların geç açılmasının turizme etkisi Haberi

okulların geç açılmasının turizme etkisi

Geçtiğimiz günlerde alınan okulların açılışının ertelenmesi kararı turizm sektörünü umutlandırdı. Özellikle Güneydeki konaklama işletmecileri için gayet olumlu bir etki yaratacağının altını çizen Jiva Beach Resort Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan,  bu kararın Türk seyahat sektörüne bir pansuman olacağını vurguluyor.


Bu yıl turizm sektöründe yaşanan olumsuzluklar otelcileri zor duruma soktu. Dış pazarlardan aradıklarını bulamayan otelciler fiyatlarını yumuşatarak Türk misafirlere çok uygun fiyatla tatil yapmanın kapılarını araladı. Ancak bu da yeterli olmayınca okulların geç açılması turizm sektörünü bir hayli umutlandırdı. 


İç pazarın artık farklılaşmamaya ihtiyacı var


Özellikle Türk ailelerde tatile çıkma zamanları genellikle okulların tatil olduğu dönemleri kapsıyor.  Bu sürenin bu sene daha da uzayacak olması ve Kurban Bayram’ı tatiliyle çakışması Türk turizm sektörünü umutlandırdı. Konuyla ilgili konuşan Jiva Beach Resort Yönetim Kurulu Başkanı...