15 / 05 / 2024

ölen 11 inşaat işçisi

ölen 11 inşaat işçisi

Esenyurtta 11 inşaat işçisinin can verdiği çadır yangını 5 ay önceden rapor edilmesine rağmen firma tarafından önlem alınmıyor ve rapor sonucu hayata geçiyor

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.

Depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatının başladığını söyledi.

Demir fiyatlarında kriz büyüyor! İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 11 Mart 2023 demir fiyat listesi

Hükümetin deprem konutları inşaatının hemen başlayacağına yönelik açıklamalardan sonra inşaat demirine gelen zamlar krize neden oldu. Peş peş gelen zamlar demir fiyatlarını resmen uçurdu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 11 Mart 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemesi üreticileri 11 şehirde fiyatlarını sabitledi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Bakan'ın yaptığı açıklamaya göre; inşaat malzemesi üreticileri 11 şehirde fiyatlarını sabitledi!..İşte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatları resmen çakıldı! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! İşte 11 Kasım 2022 demir fiyat listesi

Son dakika inşaat demir fiyatlarına bir indirimn daha geldi. Peşe peşe gelen indirimlerden sonra demir fiyatları resmen çakıldı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 1 ton demir ne kadar oldu? 11 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 11 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Peş peşe gelen zam haberlerinin ardından bugün demir fiyatları düştü. Peki inşaat demir fiyatları ne kadar? Demir fiyatları kaç lira? İşte 11 Ekim 2022 demir fiyat listesi..

Artvin Eski Köprübaşı'nda yürütülen inşaat çalışmaları!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Artvin'in Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları mecliste!

Artvin'de Eski Köprübaşı mevkiinde yürütülen inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

Şölen Otomotiv İnşaat Malzemeleri Pazarlama Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şölen Otomotiv İnşaat Malzemeleri Pazarlama Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Şölen tarafından kuruldu.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Ankara'da inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi...

ölen 11 inşaat işçisi Haberi

ölen 11 inşaat işçisi

Marmarapark Alışveriş Merkezi’nin inşaat alanındaki çadırlarda 11 inşaat işçisinin ölümüne sebep olan yangından 5 ve 2 ay önce çekilen fotoğraflar ortaya çıktı. Kendisi de 5’i tutuklu 13 sanık arasında yer alan ‘iş güvenlik ve denetim uzmanı’ Ömer Faruk Gülmez’in 21 Ekim 2011’de çektiği karelerde, çadırların içlerinde çok sayıda ısıtıcının kullanıldığı, ısıtıcıların yataklara bağlı olduğu, her yatağın altına bir uzatma kablosunun çekildiği, kablolara eklemelerin yapıldığı, kabloların zeminden su içinden geçtiği görülüyor. 


Gülmez, resimleri çektiği gün işçilerin bağlı olduğu Kayı İnşaat’a yazdığı raporda, tespitlerini sıralayıp ‘Yangında koğuşların acil çıkış kapılarının olmadığı ve yangına karşı hiçbir önlemin alınmadığı’ uyarısında bulundu. Önlem alınmadığı gibi, Gülmez’in iki öngörüsü de gerçekleşti: 


Yangın, elektrik tesisatından çıktı. Ve ‘acil çıkış kapısı’ olmayan çadırdan 11 işçinin cesedi çıktı. 


13 kişi yargılanıyor 


Esenyurt’ta...