07 / 05 / 2024

ölümlü kaza

ölümlü kaza

Türkiye, madencilikten sonra ölümlü iş kazalarında dünya birincisi olduğu inşaat sektörüne çeki düzen getirmek için harekete geçti. En önemli adım olarak ILO’nun 167 no’lu sözleşmesinin imzalanması var.

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

Trafik sigortası poliçesinde yaralanmalı kaza ve ölümlü kaza teminat bedelleri şimdiye kadar kazada mağdur olan sigortalıya ödeniyordu. Son yaşanan olaydan sonra Yargıtay yaralamalı kazadan sonra bakıcı parasının sigorta tarafından ödenmesine hükmetti.

ABD'de konut satışlarında ılımlı artış!

ABD Merkez Bankası'nın "Bej Kitap" raporunda ticari gayrimenkul faaliyetlerinin düşük seviyelerde kalmasına rağmen konut satışlarında ılımlı bir artış görüldüğü belirtildi.

Moody's: Küresel finansal koşullar ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel finansal şartların yükselen tahvil fiyatlarına rağmen ılımlı görünüm sergilediğini belirtti.

Her 2 ölümlü iş kazasından birinin sebebi yüksekten düşme!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya yaptığı açıklamada "Bu sektörde ölümlü iş kazalarında her iki ölümden birisi yüksekten düşme kaynaklı." dedi.

İstanbul Havalimanı'nda kaç kişi öldü! Bakan açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'ndaki iş kazalarına ilişkin soruları yanıtladı. Turhan, işin başından itibaren ölümlü kaza sayısının 30 olduğunu ifade etti. 

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

Trabzon Bölümlü Köprüsü hizmete girdi!

Of-Çaykara Karayolu üzerinden Bölümlü Mahallesi, Çataldere Mahallesi, Gürpınar Mahallesi ile Bölümlü-Akköse bağlantısını sağlayan Bölümlü Köprüsü açıldı

Bebek'te icradan 63.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Bebek bölgesindeki 2 arsayı satışa çıkardı. Toplam 5 bin 315 metrekare yüzölçümlü arsaların satış bedeli 63 milyon 780 bin TL olarak belirlendi.

Gaziantep 2. OSB'de icradan 5.5 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 13. İcra Dairesi, Gaziantep Şehitkamil 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. 10 bin 290 metrekare yüzölçümlü fabrikanın toplam satış bedeli 5 milyon 590 bin 764 TL olarak belirlendi.

ölümlü kaza Haberi

ölümlü kaza

Türkiye'de en çok ölümlü iş kazasının olduğu sektörlerden inşaat için harekete geçiliyor. Hükümet, inşaat sektöründe iş güvenliği koşullarını belirleyen Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 nolu sözleşmesini imzalamayı resmi gündemine aldı. Bu da iskeleden, yeraltı çalışmasına, elektrik tesisatından, yük asansörüne kadar tüm inşaat unsurlarına ILO kriterlerinin getirilmesi anlamına geliyor.



ÖLÜMLÜ KAZALARDA BİRİNCİ



Türkiye’de işyerlerinin yüzde 11’i inşaat sektöründe. Ancak ölümlü iş kazalarında inşaat sektörü tüm sektörlerden önde. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin ağustos ayı raporuna göre, 1 ay içinde inşaatlarda 40 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. İnşaatlardaki iş kazalarında ölen işçi sayısının her geçen gün artması, hükümetin ILO’nun 167 nolu sözleşmesini imzalama çalışmalarına hız vermesinin temel nedeni olarak gösteriliyor. 1991 yılından bu yana yürürlükte olan sözleşme, Uruguay, Irak, İtalya, Macaristan, Guatemala,...