04 / 05 / 2024

ön görünüm nedir

ön görünüm nedir

İmarda geri görünüm, ön görünüm ve etkilenme bölgeleri, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu kapsamında karşımıza çıkıyor. Kanun gereğince, boğaz bölgesi bu üç bölgeye ayrılıyor. Peki geri görünüm nedir?

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Emekli maaş zammında rekor rakam göründü! Müjdeli haber az önce geldi! Emeklilerin yüzü sonunda gülecek! 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zamlı maaşlarda beklenen rekor rakam  göründü. Müjdeli haber az önce geldi. Emeklilerin yüzü sonunda gülecek. İşte emekli maaş zammında son dakika gelişmesi...

Konut fiyatlarında zirve görüldü mü? Ev alacaklar hemen bakın! Fiyatlar düşecek mi? 

Ekonomist Alaattin Aktaş, konut fiyatlarında zirvenin görülmüş olabileceğine dikkat çekerken, konut fiyatlarında düşüşün güçlü bir olasılık olmadığını dile getirdi. 

Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor!

Marmaray çalışmaları nedeniyle 2004'ten beri şantiye halinde kalan Üsküdar Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etap görüşmeleri başlıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, birinci uygulama etabı inşaatı hızla devam eden Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etap uzlaşma görüşmelerinin 28 Mayıs’tan itibaren başlayacağını açıkladı. 

İzmit Cedit Mahallesi'nde dönüşüm için görüşmeler başlıyor!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından birinin yapılacağı İzmit Cedit Mahallesi’nde hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri için çalışmalar sürdürülüyor.

Yıldırım Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan'da dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan'da kentsel dönüşüm görüşmelerine başlıyor.

Turyap 20’ye yakın müteahhit firmayla görüşüyor!

6 Şubat’ta Gül İnşaat’ın gayrimenkullerini satacak olan Turyap İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 20'ye yakın müteahhit firmayla görüşme halinde…

Bayrampaşa Cezaevi kentsel dönüşüm projesi havadan görüntülendi!

İstanbul Bayrampaşa'da, cezaevinin bulunduğu alanda hayata geçirilen 2 bin 200 konutluk kentsel dönüşüm projesi havadan görüntülendi..

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için görüşmeler başladı!

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmasına imza atmak için hak sahipleriyle görüşmeye başladı.

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Son günlerde iyice aşina olduğumuz kentsel dönüşüm kredisi nedir. Riskli bina için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

ön görünüm nedir Haberi

ön görünüm nedir

Geri görünüm nedir?

İmarda geri görünüm, ön görünüm ve etkilenme bölgeleri, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu kapsamında karşımıza çıkıyor. Kanun gereğince, boğaz bölgesi bu üç bölgeye ayrılıyor.


1-Ön görünüm bölgesi

2-Geri görünüm bölgesi

3-Etkilenme bölgesi


"Geri görünüm bölgesi; öngörünüm bölgesine bitişik olan ve 22/7/1983 tarihli 1/5000 ölçekli nazım planında gösterilen coğrafi bölgedir."


"Öngörünüm bölgesi; Boğaziçi sahil şeridine bitişik olan ve 22/7/1983 tarihli 1/1000 ölçekli imar uygulama planında gösterilen bölgedir."


"Etkilenme bölgesi; öngörünüm ve geri görünüm bölgeleri dışında 22/7/1983tarihli ve 1/5000 ölçekli nazım planında gösterilen ve Boğaziçi sahil şeridi,öngörünüm ve geri görünüm bölgelerinden etkilenen bölgedir. "


2960 sayılı kanun ile geri görünüm ve etkilenme bölgelerine belirli yapılaşma izni verilirken; ön görünüm bölgelerinde olup da üzerinde yapı bulunmayan  parseller yeşil alan statüsü olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bu parsellere yapı yapılması...