02 / 05 / 2024

on senelik kiracı tahliyesi

on senelik kiracı tahliyesi

Kiralama hukukuna göre, ev sahipleri kiracılarını belli başlı tahliye nedenleri olmadan evden çıkaramıyordu. Ancak yapılan düzenlemelere göre gerekçe gösterilmeden on yıllık kiracının tahliyesi mümkün olacak...

Kiracı mağduru doktor: Evinizi kiraya verirken on kez düşünün! Tahliye davaları 10-12 ay sonra görülüyor!

Kiracı mağduru olan ve 20 aydır kiracısı ile sorunlar yaşayan Uzman Doktor Dağıstan Ayan, ev sahiplerini uyardı. Ayan, X sosyal medya hesabından "Evinizi kiraya verirken on kez düşünün" dedi ve tahliye davalarına değindi. İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar senelik yaptıkları, kira sözleşmesine dair bazı detayları merak etmektedir. İşte kira kontratına dair araştırılanlar!

Her on senelik kiracı kolayca çıkarılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir meskende dokuz senedir kiracıyım. Ev sahibim 10 senenin sonunda çıkmam gerektiğini ima etti. Henüz açık bir teklif yok ama demek ki aklında on sene dolunca beni çıkarmak var. Her on senelik kiracı kolayca çıkarılabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

2017 Eylül'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik yenilenmesi halinde kirada yıllık zam yapılıyor. Peki, 2017 Eylül'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler. Peki, kiracının evi boşaltma süresi ne kadar?

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..

Kiracıya nasıl zam yapılır?

Senelik olarak yapılan kira sözleşmelerinin dönem sonunda yenilenmesi halinde kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kiracıya nasıl zam yapılır? Kiracı zamları nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ile kiracı kiraladığı taşınmazı süresi boyunca kullanma hakkına sahip oluyor. Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

Mal sahibinin, kira sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmuyor. Ancak on yıl geçtikten sonra, fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Peki, kira akdinin kiracı tarafından feshi mümkün mü?

On yılı dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Belirsiz kira sözleşmelerinde on yılı dolduran ev sahibi tarafından kiracı evden çıkarılabiliyor mu?Peki,On yılı dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?İşte on yıllık kiracı tahliyesi..

on senelik kiracı tahliyesi Haberi

on senelik kiracı tahliyesi

On yıllık kiracı tahliyesi!

Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kiralama hukukuna göre, ev sahipleri kiracılarını belli tahliye nedenleri olmadan evden çıkaramıyordu.


Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 347. madde ile, ev sahipleri hiçbir gerekçe göstermeden on yıllık kiracı tahliyesini isteyebilecek.


Kanunda yer alan on senelik kiracının tahliyesi hükümlerine göre, tahliyesi istenecek kiracıya sözleşme süresi bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşulu da söz konusu.


Kira Kanunu Madde 347- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay...