03 / 05 / 2024

onaltıdokuz nasıl yıkılacak

onaltıdokuz nasıl yıkılacak

16/9 kuleleri için Danıştay yıkım yolunu açtı. Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bulut, “Lego tekniğiyle tıraşlama mümkün” derken, müteahhit firma bina sakinlerine, ‘Yıkım yok, sakin olun’ dedi.

Yeni emekli olacaklar aman dikkat! Bunları yaparsanız emekli maaşınız düşer! Emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emekli olmaya başladılar fakat pek çok kişi düşük emekli aylığına tepki gösteriyor. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emekliler dikkat! Maaşlarını artırmak isteyenler hemen baksın: Tek tek açıklandı! Emekli kök aylığı nasıl yükselir?

Milyonlarca emekli, maaşlarını nasıl yükselteceklerini araştırıyor. Emekli kök aylıklarının yükseltilmesi için birkaç farklı yol bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

onaltıdokuz nasıl yıkılacak Haberi

onaltıdokuz nasıl yıkılacak


İstanbul Zeytinburnu’nda 2011 yılında inşaatı başlayan binalar şehrin siluetine etkisi nedeniyle hala tartışılıyor. Danıştay, önceki gün 2013’te yapımı tamamlanan 3 kulede için çarpıcı bir karar verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi’nce yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, gökdelenlerin, kentin tarihî görüntüsünü bozan kısmının yıkılması kararına yapılan itirazların reddine karar verdi. Kuleler için planların İBB tarafından onaylandığını belirten Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri topu Büyükşehir’e attı. Hukuki sürecin devam ettiğini belirten İBB yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.


Onaltıdokuz kuleleri için tartışılan bir başka konu da tıraşma yöntemi olarak bilinen kat eksiltmenin nasıl uygulanacağı. Uzmanların bir bölümü ‘binalar tümüyle yıkılmalı’ derken bir bölümü tıraşlamanın mümkün olduğu görüşünde. Bunlardan biri de Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Bulut. Bulut, “Öncelikle uzmanlardan oluşan bir kurul oluşturulmalı....