02 / 05 / 2024

Önceki rejimin tasfiyesi

Önceki rejimin tasfiyesi

Medeni Kanun gereğince; Haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. İşte olağanüstü mal rejimine geçiş esasları...

Olağanüstü mal rejimi nedir?

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu esaslarına göre olağanüstü mal rejimi nedir? Olağanüstü mal rejimi hangi durumlarda uygulanabiliyor? İşte eşlerden birinin istemi ile ve cebrî icra halinde olağanüstü mal rejimi...

Deprem sonrası 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek!

6 Şubat deprem felaketinin ardından konutların güvenilirliği tartışma konusu oldu. Bu kapsamda, muhtemel depremlerde yeni can kayıplarını önlemek amacıyla 2000 yılından önceki tüm yapı stokları incelenecek.

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Türkiye’de 2022 yılında şirket iflasları bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı!

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan Küresel İflas Raporu'nda 2022 yılında küresel ölçekte şirket iflaslarında artışların arttığı belirtilirken Türkiye’de ise 2022 yılında iflaslar bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı.

Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki görevleri neler?

Bankacılık ve finans sektöründe 25 yılı aşkın deneyime sahip Aazar Ali Khwaja'nın kariyeri, uluslararası bankacılık alanında öncü kuruluşlarda geçti. Aazar Ali Khwaja kimdir? Önceki Görevleri Neler?

Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

Fed tarafından yayımlanan geçtiğimiz senenin Ekim - Aralık dönemine ilişkin ABD'nin Finansal Hesapları raporuna göre Amerikalıların serveti 148 trilyon dolara yükseldi! Bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 arttı!

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!

Ülkemizde işsizlik oranı, hazirandan bir önceki aya yani mayıs ayına göre; 0,3 puanlık azalış ile % 10,3 seviyesinde gerçekleşti. Detaylı rapor haberimizde…

Kervansaray borç yapılandırması ve tasfiyesi için görüşmelere başladı!

Kervansaray Yatırım Holding, Galeri Kristal Tur. İnş. Paz. Ve Tic. A.Ş. ile borcun yapılandırılması ve tasfiyesi için görüşmelere başladı...

Emina Jahovic: Önceki evim benim için çok büyüktü!

eski eşi Mustafa Sandal ile komşu olacağı haberleriyle ilgili konuşan Emina Jahovic, "Önceki evim benim için çok büyüktü. Orada üç kadınla yaşıyorduk ama şimdi sadece bir yardımcımız olacak. Yeni evimiz çok daha kullanışlı" dedi.

Antalya'da bir önceki yıla göre konut fiyatları arttı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte hayata geçirilen yatırımlar ile bir önceki yıla göre konut fiyatlarında en çok artış yaşanan şehir olduğunu söyledi.

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası nasıl açılır?

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası eşlerden birinin istemi ile açılabileceği gibi, cebri icra halinde, önceki rejimin tasfiyesi halinde ve alacaklıların korunması hakkında dava açılabiliyor. Peki, dava nasıl açılır?

Vinç sektörü büyüme hızı bir önceki yıla göre geriledi!

Vinç sektörü, hatırlanacağı üzere 2013 yılını yükselişle kapatmıştı. 2014 yılı beklentilerimiz de bir önceki seneyle paralellik gösteriyordu. Fakat söz konusu dönemde büyüme oranı, beklentilerimizin altında gerçekleşerek, yüzde 3.3'te kaldı

Kooperatifin tasfiyesi!

Konutlarını yapmış ve tapularını üyelere dağıtmış kooperatiflerin, Kooperatfiler Kanununun 81. maddesi gereğince tasfiye edilmesi gerekiyor. Peki, kooperatifin tasfiyesi nasıl olur? Kooperatif tasfiye edilirse ne olur?

Edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıldır. Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler. Peki, edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi nasıl olur?

Önceki rejimin tasfiyesi Haberi

Önceki rejimin tasfiyesi

Olağanüstü mal rejimine geçiş!

Medeni Kanun gereğince; Haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor.


Özellikle aşağıdaki hâllerde haklı bir sebebin varlığı kabul edilir:


1. Diğer eşe ait malvarlığının borca batık veya ortaklıktaki payının haczedilmiş olması,


2. Diğer eşin, istemde bulunanın veya ortaklığın menfaatlerini tehlikeye düşürmüş olması,


3. Diğer eşin, ortaklığın malları üzerinde bir tasarruf işleminin yapılması için gereken rızasını haklı bir sebep olmadan esirgemesi,


4. Diğer eşin, istemde bulunan eşe malvarlığı, geliri, borçları veya ortaklık malları hakkında bilgi vermekten kaçınması,


5. Diğer eşin sürekli olarak ayırt etme gücünden yoksun olması.


Eşlerden biri ayırt etme gücünden sürekli olarak yoksun ise, onun yasal temsilcisi de bu sebebe dayanarak mal ayrılığına karar verilmesini isteyebilir.


2. Yetki

MADDE 207.- Yetkili mahkeme eşlerden herhangi...