07 / 05 / 2024

Ordu 270 riskli bina

Ordu 270 riskli bina

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, son 3 yılda risk tespiti yapılan 270 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Ordu'da riskli yapılar 3 ay içerisinde yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu genelinde bulunan riski yapıların yıkımlarının 3 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ordu'daki deprem binalarda hasara neden olmadı!

Ordu'nun Korgan ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Kiraz yaptığı açıklamada riskli gördükleri binaları kontrol ettiklerini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Ordu'da riskli 69 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Sarıca Mahallesi'nde, heyelan tehdidi altında bulunan gece saatlerinde 69 hane, tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ordu'daki heyelanda can kaybını risk azaltma çalışmaları önledi!

Ordu'da heyelan meydana gelen bölgede, AFAD tarafından 2015 yılından bu yana belli aralıklarla kontroller yapıldığı ve riskli oldukları tespit edilen binaların boşaltılmasıyla can kayıplarının önlendiği belirtildi.

Ordu'daki riskli 12 ev tahliye edildi!

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki heyelan nedeniyle boşaltılması karar verilen 12 evden bazılarının tahliye işlemi tamamlandı. Evlerinde kalmaya devam eden vatandaşların en kısa sürede buradan ayrılması planlanıyor.

Ordu'da riskli 17 bina tahliye edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 26 evin bulunduğu 17 bina, tahliye edildi. Vali Seddar Yavuz, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ordu'da riskli altındaki evler tahliye edilecek!

Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, afet bölgesinde incelemelerde bulundu. Yavuz, risk altında bulunan yerlerin boşaltılması konusunda Kaymakam Demirel'e talimat verdi.

Ordu'da 270 riskli bina yıkıldı!

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, son 3 yılda risk tespiti yapılan 270 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Ordu Fatsa'da 3 yılda 180 riskli bina yıkıldı!

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, son 3 yıl içerisinde il genelinde 250 bina hakkında risk tespiti yapıldığını, 180 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Ordu'daki Öğretmenler Sitesi davası dönüşümü yavaşlattı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz: Öğretmenler Sitesi, bugün Ordu’da kentsel dönüşüm gereği görülen en riskli binalardır. Bu sitedeki vatandaşlarımıza Bakanlık, gerekli uyarıları yapacaktır." dedi.

Ordu'da 205 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ordu il genelinde risk tespiti yaptığı binaların yıkımını sürdürüyor. Ordu’da 2013 yılında 28 bina risk kapsamına alınırken 15’i yıkıldı.

Ordu Ünye'ye yeni Belediye İş Merkezi inşa edilecek!

Ordu’nun Ünye ilçesinde Bakanlık tarafından riskli yapı olarak değerlendirilen Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemleri Salı günü başlayacak.

Ordu 270 riskli bina Haberi

Ordu 270 riskli bina

Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, son 3 yılda risk tespiti yapılan 270 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi.


Bakanlık tarafından Ordu’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında risk taşıyan bina ve alanların belirlenmesi için 2013 yılında sıkı bir çalışma başlatıldığını belirten Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, 2013-2016 yılları arasında 334 bina hakkında risk raporu hazırlandığını kaydetti. Öztürk, “2013 yılında 21, 2014 yılında 109, 2015 yılında 105 ve 2016 yılında 99 olmak üzere toplam 334 bina hakkında risk tespiti yapıldı. Bu tespitler doğrultusunda 2013 yılında 10, 2014 yılında 45, 2015 yılında 110 ve 2016 yılında 105 olmak üzere toplam 270 binanın yıkımı gerçekleştirildi” dedi.

Öztürk, yıkımı gerçekleşen binadan dolayı ev sorunu yaşayan vatandaşlara aylık olarak 625 TL kira yardımında bulunduklarını...