14 / 05 / 2024

ordu deniz turizmi

ordu deniz turizmi

Ordu'da 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak için 2.5 yıl önce yapılan teleferik, faaliyete geçtiği günden itibaren yaklaşık 1.8 milyon yolcu taşıyarak rekor kırdı....

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Turizm temsilcileri borç ertelemelerinden memnun!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarının bir yıl ertelenmesi, turizm işletmecilerine can suyu oldu. 

Turizm tesislerinin kira ödemeleri 1 yıl ertelendi!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinden tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri 1 yıl süreyle ertelendi.

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Ordu'daki üst ölçekli yapılar yıkılıyor!

Ordu Altınordu'da, deniz kenarında yer alan üst ölçekli yapıların yıkımı sürüyor.

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Arapların Ordu'da fındık bahçesi alımı 100 dönüme ulaştı!

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile N.Ahmad Aref   Abedalqader tarafından kuruldu. 

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ordu Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi yenileniyor!

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesinin çehresi yeni yapılacak olan ek binası, peyzaj çalışmaları ve sosyal donatılarıyla değişecek.

ordu deniz turizmi Haberi

ordu deniz turizmi

Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe'ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için 2 bin 350 metrelik mesafeye kurulan 21 kabinli teleferiğin kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. 9 milyon liraya mal olan teleferik istasyonu kurulduktan sonra kenti ziyaret eden ve kentte konaklayan turist sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Başkan Torun, "Daha önceki yıllarda tur otobüsleri Karadeniz gezisine çıkıp Ordu'yu ziyaret ettikten sonra konaklamadan gidiyordu. Şimdi ise turlar Ordu'da konaklıyor, teleferikle Boztepe'ye çıkıyor, kentimizi geziyor. Teleferiğin turizme katkısı ortada" dedi.


Teleferiğin hizmete girdiği günden bu yana kullanım süresi açısından Avrupa'daki emsalleri içerisinde tarihi bir rekora imza attığını ileri süren Başkan Torun, "Bu zamana kadar teleferiğimiz 1 milyon 800 bin 30 kişi taşıyarak rekor...