29 / 04 / 2024

ordu yabancı konut satışları

ordu yabancı konut satışları

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

6 soruda TOKİ Ordu Sosyal Konut Projesi 2022! Ordu ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

Ordu’da TOKİ 2022 kapsamında kaç konut inşa edilecek? Ordu'nun hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? TOKİ 2022 Ordu başvuru tarihi nedir, kimler başvurabilir?

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

TOKİ Ordu 75 konut ihalesi yarın!

Ordu İli, Gürgentepe İlçesi, Döşek Mahallesi 75 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Bodrum yerli ve yabancı konut yatırımcılarının gözdesi!

Bodrum, pandemiye rağmen yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlçede gayrimenkulden otele, hastaneden hizmet sektörüne farklı alanlarda devam eden yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolar oldu.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Yabancı konut yatırımcıların Antalya’ya ilgisi arttı!

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, yabancılara konut satışında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın virüsten etkilendiğini söyledi. Sert, satışlarda azalma olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yabancı konut yatırımcısının Alanya'ya ilgisi arttı!

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi toplantısında, 'Kent Estetiği Kurulu' kurulmasına karar verildi. Adasa Yapı Denetim Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Müteahhitlerin oluşturduğu konutlar yabancılara cazip geliyor." dedi...

Yabancı konut yatırımcısı Yalova'yı sevdi!

Beyttürk Yalova'nın 2019 yılında 1696 adetle yabancıların en çok konut satın aldığı il olduğunu açıkladı. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Yalova'da konut alan her 100 yabancıdan 19'u bizi tercih etti" dedi...

2020'de konut sektörü yükselişe geçecek!

Son zamanlarda ekonomide oluşan dalgalanmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar 2020 yılının konut sektörü için altın yıl olacağını belirtiyor. PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, 2020 yılında yabancı konut satışları başta olmak üzere tüm konut satışlarında artış yaşanacağını düşünüyor.

Yabancı konut yatırımcıları Boğaz'ı sevdi!

Ortadoğulu zengin yatırımcıların Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip yalı ve köşklere ilgisi artıyor. Boğaz'da yalı fiyatları ise 30 milyon liradan başlıyor.

ordu yabancı konut satışları Haberi

ordu yabancı konut satışları

Doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve zengin kültürüyle turizmin aktif bölgelerinden olan Karadeniz Bölgesi; artırılan destinasyon, otel ve konaklama alanındaki yatırımlar sonucu Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen Arap turistler tarafından tercih edilen bölgelerden biri haline geldi. Arap turistler, Karadeniz’de özellikle yeşil bitki örtüsüne sahip yayları tercih ediyor. Deniz manzaralı konutları tercih eden Arapların, yeni yatırım tercihi ise fındık bahçeleri satın almak.

Bursada Bugün'de yer alan habere göre, Ordu'nun Aybastı ilçesindeki 1500 rakımlı Perşembe Yaylası ile Kabadüz ilçesine bağlı 2000 rakımlı Çambaşı Yaylası'nı ziyaret eden Araplar, satın aldıkları evlerde konaklıyor. Ordu'yu her yıl ziyaret eden 70-100 bin Arap turistten bazıları, her yıl 80'e yakın konut yatırımı yapıyor. Arapların konut ve fındık bahçesi yatırımlarına ek olarak arsa satın alması, Ordu'da inşaat sektörünü...