30 / 04 / 2024

ORDUSİAD üyeleri arazi tasisi

ORDUSİAD üyeleri arazi tasisi

Ordu'da 24 işadamının bir araya gelip kurduğu Ordu Yatırım A.Ş.'nin Çambaşı'na kuracağı otel inşaatı için bir yıldır arsa tahsisi yapılamaması tartışmalara neden oldu.

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni İlçe Belediyesi'ndeki arsa tartışması sonuçlandı. Bir derneğe Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binası inşa edilmesi için bedelsiz verilen arazi için mahkemeden dur kararı geldi.

Çad Salamat'ta arazi kavgası: 4 ölü! 

Çad'ın güneyinde yer alan Salamat'ta iki grup arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 4 kişi hayatını kaybetti. 

Samsun'da arazi kavgası! Eski eşini tüfekle öldürdü!

Samsun'da A.P. (51) isimli bir kadın, arazi anlaşmazlığı yaşadığı eski eşi Ali D.'yi (49) tüfekle vurup öldürdü.

Adıyaman'da arsa satışı vaadiyle dolandırılan iş insanı tutuklandı!

Adıyamanlı iş insanı Sadık Gürsoy, AKP'li vekil Ahmet Aydın ve eski danışmanı Ömer Faruk Işık'ın kendisini arazi satışı vaadiyle 36,2 milyon TL dolandırmakla suçladı. Işık'ın karşı şikâyetinin ardından Gürsoy tutuklandı.

Ivanka Trump Creek Adası'ndan arazi satın aldı!

Eski ABD Başkanı, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump eski flörtü Tom Brady'nin yaşadığı Creek Adası'ndan 30 milyon dolara arazi satın aldı. 

NASA Ay'da arazi arayışına girdi!

NASA, Ay'da Artemis adını verdiği bir üs inşası için arazi arayışına girdi.

Adıyaman'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 4 kardeş yaralandı!

Adıyaman Gerger'de kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgasında 4 kişi yaralandı.

DSİ, 4 şehirde yaklaşık 30 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

DSİ bu yıl içerisinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te bu yıl 29 bin 690 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı.

Çin'de yerel hükümetlerin arazi satış gelirleri arttı!

Çin’de yerel hükümetlerin 50 şehirde arazi satışlarından elde ettiği gelir Ocak-Kasım döneminde 20,8  artış yaşadı.

Samsun'da arazi kavgası: 1 ölü!

Samsun'da Yaşar Şimşek (53), arazi anlaşmazlığı yaşadığı yeğeni Mesut Şimşek'i (23), tabancayla vurarak ölürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Yaşar Şimşek ise gözaltına alındı.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

ORDUSİAD üyeleri arazi tasisi Haberi

ORDUSİAD üyeleri arazi tasisi

Ordu'da 24 işadamının bir araya gelip kurduğu Ordu Yatırım A.Ş.'nin Çambaşı'na kuracağı otel inşaatı için bir yıldır arsa tahsisi yapılamaması tartışmalara neden oldu. ORDUSİAD üyeleri "Sabrımız taşıyor. Vermeyeceklerse bilelim de işimize bakalım" diyor. 


ORDUSİAD Turizm ve 2012 yılında Çambaşı Yatırım A.Ş otel yeri tahsisi için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurdu. Başvuru kabul edildi ancak, Şubat 2015 tarihinden beri tahsis belgesi Başbakanlıkta imzayı bekliyor. Arazi tahsisinin onaylanmamasına ilişkin ise bazı söylentiler var. Arazinin başka bir iş grubuna verileceği, ya da turizm sektörüne yatırım yapmak isteyen Arap iş adamlarına tahsis edileceği de iddialar arasında. Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği 'ne üye 24 işadamı Yaylası'nda kayak tesislerinin yanında turistik otel yapmak için Ordu Yatırım A.Ş'yi kurdu. Şirket otel yeri tahsisi için Kültür ve...