28 / 04 / 2024

ören tapu

ören tapu

BALIKESİR' in Burhaniye Belediyesi, gündeminde olan bir projeyi daha hayata geçirerek halka verdiği sözleri yerine getirdi. Bu doğrultuda Burhaniye Belediyesinin yaptığı imar planı uygulaması ile Burhaniye'de 34 kişiye tapuları dağıtıldı...

Tuzla'da 250 aile tapularına kavuştu!

Tuzla’nın Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 yıldır süren tapu sorunu çözen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, düzenlenen törenle 250 aileye daha tapularını teslim etti. 

Tapu harcı düzenlemesi iptal edildi!

Taşınmaz alım satımlarında beyan edilen değer yerine devletin ve özel şirketlerin belirleyeceği ‘gerçek’ değer üzerinden tapu harcı ödenmesini öngören düzenleme iptal edildi. 

Antalya Muratpaşa'da 986 mahalleli tapu sahibi oldu!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ermenek Mahallesi'nde uzun zamandır süren tapu sorununun çözüldüğünü, 986 mahallelinin tapu sahibi olduğunu açıkladı.

Tekirdağ'daki 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Çınarlı Mahallesi Dere Sokak’ta yaşayan vatandaşların 40 yıldır süren tapu sorunları çözüme kavuştu. 

İzmit Yenişehir'de tapu sorunu çözüme kavuştu!

İzmit Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır süren tapu sorunu çözüme kavuştu. Yenişehir Mahallesi'ndeki vatandaşlar için tapular hazırlandı. 

Kentsel dönüşümde ödenen tapu harçları geri alınabiliyor!

Prof. Dr. Gürsel Öngören kentsel dönüşümde ödenen tapu harçlarının geri alınabildiğini müjdeledi...

7 maddede tapu ve KDV indirimi!

Gayrimenkul satıcısının da alıcısının da yüzünü güldüren tapu ve KDV indirimi 5 Mayıs'ta başladı. Peki, tapu ve KDV indiriminden kimler nasıl faydalanacak?

Tapu harcı indirimi resmen başladı!

Milyonların beklediği tapu harcı indirimi geldi. Tapu harcını düşüren Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kepez Gülveren'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kepez Belediyesinin, Gülveren Mahallesi’nde 135 gecekondunun 30 yıla yakın süren tapu sorununu çözecek olan kentsel dönüşüm projesi yapım ihalesine çıkıyor.

Tapu.com toplam 542.6 bin metrekare gayrimenkul sattı!

Tapu.com, ilk yarıyılda geçen yılın aynı dönemine göre satış adetlerinde 2,6 kat büyüdü. Gayrimenkulleri hızla nakde dönüştüren tapu.com yılın ilk yarısında yüzde 59’u konut, yüzde 29’u arsa ve yüzde 12’si ticari portföy satışı gerçekleştirdi.

Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'de tapu sevinci!

1 milyon 79 bin metrekarelik dönüşüm alanına sahip olan Keçiören Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapu dağıtımları başladı.

Keçiören Yükseltepe'deki dönüşümde tapu dağıtımı başladı!

Ankara'nın Kaçiören ilçesinde hayata geçirilen Yükseltepe Kentsel Dönüşüm projesinde tapu dağıtımı başladı.Projenin ilk etabında toplam bin 271 konut inşa ediliyor.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Başkan Hakan Tütüncü, 23 milyon TL’lik takas ile konut alanında kalan vakıf arazilerinde, 40 yıl süren tapu probleminin çözüldüğünü söyledi.

ören tapu Haberi

ören tapu

Başkan Akova'nın projeleri arasında yer alan Ahmet Akın Kültür Merkezi ile Ören tepe arasında kalan bölümde uygulanan 18. Madde uygulamasına istinaden 1/1000 ölçekli imar planlarında imar uygulaması yapılarak kadastro parselleri imara uygun parseller haline getirildi ve 34 kişiye tapuları dağıtıldı. Yaşadığımız çevrede çağdaş ve düzenli şehirleşmeye geçilebilmesi için, belediyelerce, gelişme alanlarının iyi seçilerek, vatandaşların çarpık yapılaşmaya başlamadan önce parselasyon işlemlerini tamamlaması ve bunun sonucunda da sosyal ve teknik altyapılarını inşa etmeleri amaçlanır. Bu doğrultuda Burhaniye Belediyesinin yaptığı imar planı uygulaması ile 34 tapu sahibi arsalarına kavuştular. 


Ege...