18 / 05 / 2024

Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında Yönetmelik

Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında Yönetmelik

Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında Yönetmelik, 22 Mart 2007 tarihinde 26470 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında Yönetmelik esasları...

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin şekilde dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat sıfırlandı.

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Asrın felaketi sayılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili korkunç bir veri ortaya çıktı. Yapılan araştırmada İstanbul genelindeki binaların yüzde kaçının 2000 yılı öncesi inşa edildiği belirlendi.

Bu mevsimde bollaşması beklenen lüferde şok! Fiyatını duyunca “yok artık” diyeceksiniz!

Enflasyondaki yükselişle birlikte artan balık fiyatlarına bu kez de birkaç gündür etkili olan lodos eklendi.Hal böyle olunca da dar gelirli vatandaşın tezgahlara yaklaşması mümkün olmuyor. Özellikle Marmara Denizi’nin prensi sayılan lüferin fiyatı ise adeta dudak uçaklatıyor.

Yeni açıklandı! Yerli otomobil Togg’a dünyadan talep yağıyor!

ABD'de görücüye çıkan ve Türkiye’nin yerli mobilitede geldiği son teknolojinin şaheseri sayılan Togg’a sadece yurt içinden değil, yurt dışından da çok önemli talep geldiği bildirildi.

Bulunması oldukça zor olan Xiaomi 11T Pro artık Hepsiburada’da satışta! 3 Eylül fiyat listesi...

Türkiye’nin online shopping sitelerinden olan Hepsiburada, Xiaomi’nin en çok sevilen ve bulunması bir hayli zor sayılan 11T Pro’ya çılgın fiyatlar sundu… İşte detaylar…

Marketlerde Aşure çılgınlığı! Tüm Aşure malzemeleri indirimde…

Her sene farklı zamanlara denk gelen Muharrem ayı bu sene Temmuz ayına tekabül etti. Kutsal sayılan Muharrem ayı bu sene 30 Temmuz Cumartesi başladı.

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türk mimarlığının Oscarı sayılan TürkSMD 14’üncü Mimarlık Ödülleri, 5 Ekim 2021 tarihinde sahiplerini buluyor. 

Vasiyetname örneği 2021!

Herhangi bir kişinin ölmesinin ardından geçerli sayılan bir ya da birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemiyle vasiyetname hazırlanıyor. Peki vasiyetname nasıl hazırlanır? İşte vasiyetname örneği 2021...

Filistin İsrail'in Kudüs'e gayrimeşru sanayi bölgesi kurulması kararını kınadı!

Filistin, İsrail'in Kudüs'ün kuzeyindeki bir bölgeye gayrimeşru Yahudi yerleşimlerinden sayılan sanayi bölgesinin kurulmasına ilişkin kararı onaylamasını kınadı.

Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında Yönetmelik Haberi

Orman Sayılan Alanlarda Verilecek İzinler Hakkında Yönetmelik

YÖNETMELİK


Çevre ve Orman Bakanlığından:


ORMAN SAYILAN ALANLARDA VERİLECEK İZİNLER HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 16, 17, 18 ve 115 inci maddelerine göre verilecek muvafakat, izin ve irtifak haklarının uygulama usul ve esasları ile bunlardan tahsil edilecek bedellere ait iş ve işlemleri düzenlemektir.

             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6831 sayılı Orman Kanununun 16, 17, 18 ve 115 inci maddelerine göre verilecek muvafakat, izin ve irtifak haklarının uygulama usul ve esasları ile bunlardan tahsil edilecek bedellere ait iş ve işlemleri kapsar.

     ...