25 / 07 / 2024

orman sertifikası nedir

orman sertifikası nedir

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Türkiye’nin gelecekte Avrupa’ya işlenmiş odun ham maddesi ihracat payını artırabilmesi sertifikasyon çalışmalarına bağlıdır" dedi.

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

OGM 1.833 personel alacak! OGM personel alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Peki, ilana kimler başvuru yapabilir? OGM personel alım şartları nedir? İşte tüm detaylar...

OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Açıklamanın ardından OGM 5 bin personel alımı ne zaman? OGM işçi alım şartları nedir? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar.

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Turquality nedir?

Turquality Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin, Turquality sertifikasını haiz markalı ürünleriyle hedef pazarlarda franchising sistemiyle faaliyete geçirecekleri mağazaların kira giderlerine yüzde 50 destek sağlanacak. Peki Turquality nedir? Turquality'nin hedefleri nelerdir?..

5 soruda gayrimenkul sertifikası!

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası borsada işlem görmeye devam ediyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Nereden alınır?

8 soruda altına dayalı kira sertifikası!

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulaması bugün başladı. Peki, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası nedir? Süreç nasıl işleyecek? İşte 8 soruda altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulaması..

Altına dayalı kira sertifikası nedir?

2 Ekim 2017 Pazartesi günü Hazine, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla talep toplamaya başlayacak. Peki Altına dayalı kira sertifikası nedir? Altına dayalı kira sertifikası ne işe yarar? diyorsanız işte yanıtı...

orman sertifikası nedir Haberi

orman sertifikası nedir

 Orman Genel Müdürlüğünün, 2010'da başlatılan çalışmalar kapsamında bu yılın Ağustos ayı itibariyle toplam 2,4 milyon hektar orman alanını sertifikalandırdığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülke genelinde uygulamaya konulan sertifikasyon çalışmalarında pilot bölge olarak belirlenen Bolu, Muğla, Kastamonu, Zonguldak, Bursa, İstanbul Bölge Müdürlüklerine bağlı 29 işletme müdürlüğünde 2,4 milyon hektar orman alanı, Orman Yönetim Konseyi (FSC) programına göre sertifikalandırıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ormanlarının sertifikalandırılmasıyla sektörün dünya pazarı ile entegre olarak çalışmasını hedeflediklerini belirterek, şunları ifade etti:


"3 Mart 2013 tarihinde uygulamaya giren AB Komisyonu kararı ile orman ürünlerinin uluslararası ticaretinde yasallık belgesi isteniyor. Bu açıdan orman ürünlerinin uluslararası ticaretinde önümüzdeki süreçte sertifika zorunluluğu getirilmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu sebeple sertifikasyon çalışmalarında maliyetin düşürülmesi ve...