04 / 05 / 2024

Orman vasıf tayini kanunu

Orman vasıf tayini kanunu

6831 sayılı Kanunun uyarınca orman tanımı dışında kalan yerler için yapılacak vasıf tayinlerine esas olan unsurlar, Orman Kadastrosu ve 2/B Uygulama Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte orman vasıf tayini esasları...

Dilasa Orman'da Şubat ayına özel yüzde 14 indirim fırsatı!

Sahiplerine 18 ay sonra teslim edilecek olan Dilasa Orman projesinde Şubat ayına özel yüzde 14 indirim imkanı sağlanıyor. Örnek dairelerin tamamlandığı projeden 0 faiz imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. 

Dilasa Orman'da 2+1'ler 3 milyon 833 bin TL'ye! 0 faiz fırsatıyla!

Zeray Dilasa Orman projesinde yer alan 2 oda 1 salon konutların fiyatları 3 milyon 833 bin TL'den başlıyor. 0 faiz imkanı sağlanan Dilasa Orman projesi 20 blok olarak yükseliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre zararlı organizmalarla mücadele kapsamında fındık ve meyve üreticisine maddi destek sağlayacak.

Kendo Orman'da lansman öncesi fırsatlar! Yeni proje!

İnşaat çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağı Kendo Orman projesinde lansman öncesi fırsatlar sunuluyor. Kendo Orman projesinin teslimlerinin 18 ay sonra gerçekleştirilmesi planlanıyor.

TMO 28 Ağustos'tan itibaren fındık alımına başlıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fındık alımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 21 Ağustos tarihi itibarıyla Toprak Mahsulleri Ofisi alım yerlerini açmış olacağını ve 28 Ağustos 2023 tarihinde itibaren de alıma başlanmış olacağını kaydetti.

Siltaş Korupark'ta yüzde 5 indirim 12 ay sıfır faiz fırsatı!

Siltaş Yapı tarafından hayata geçirilen Siltaş Korupark projesi, oksijen deposu Aydos Ormanı’nın hemen yanı başında yükseliyor. Siltaş Korupark'ta  yüzde 5 indirim  12 ay sıfır faiz fırsatı ile satışta. İşte Siltaş Korupark projesi ile ilgili ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Mesa Orman 2'de 120 ay yüzde 1,49 vade oranı! Hemen teslim!

Mesa Orman 2 projesinde 120 ay yüzde 1,49 vade oranı fırsatı sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimleri hemen yapılıyor.

Çay ve fındık destekleme ödemelerinde son dakika! Çay ve fındık destekleme ödemeleri yattı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ödenen çay ve fındık desteklemeleri binlerce kişi tarfından merak ediliyor. Peki çay ve fındık destekleme ödemeleri yattı mı? Çay ve fındık destekleme ödemelerinde son dakika! 

Bu bölümden mezunsanız KPSS şartı olmadan Tarım ve Orman Bakanlığı'nda iş fırsatı sizi bekliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir personel alımı yayınladı. Başvurular 17 Nisan-8 Mayıs tarihleri aralığında kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyenler tek tıkla işlemlerini gerçekleştirecek. İşte tüm detaylar…

DSİ resmen duyurdu! 1727 personel alımı yapılacak! Az önce açıklandı! Hemen başvurun bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, sosyal medya hesabından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne personel alınacağını açıkladı. Hemen başvurun, bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Orman Genel Müdürlüğü tam tamına 54 ilde personel alımı için düğmeye bastı! Bu son dakika fırsatını aman kaçırmayın!

Orman Genel Müdürlüğü tam tamına 54 ilde personel alımı için düğmeye bastı... Bu son dakika fırsatını aman kaçırmayın...İşte Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 detayları...

Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılı personel alımında son dakika! Tarih resmen belli oldu! 54 ilde iş fırsatını kaçırmayın

Orman Genel Müdürlüğü 2023 yılı personel alımında son dakika... Tarih resmen belli oldu... 54 ilde iş fırsatını kaçırmayın...

Orman vasıf tayini kanunu Haberi

Orman vasıf tayini kanunu

Orman vasıf tayini!

6831 sayılı Kanunun 1 inci maddesi uyarınca orman tanımı kapsamına giren ve istisna bentleri uyarınca orman tanımı dışında kalan yerler için yapılacak vasıf tayinlerine esas olan unsurların teknik ve hukukî anlamları aşağıda açıklanmıştır.


Ağaç: En az sekiz metre ve daha yukarı boy yapabilen kökü, gövdesi, tepesi olan, odunsu bitkilere, yaşı, çapı ne olursa olsun ağaç denir.


Ağaççık: Yan dallarının çoğalması ve fazlaca gelişmesi neticesinde tepesi yayvanlaşan, genel olarak genişliğine bir büyüme şekli gösteren, boyu sekiz metreyi bulmayan, uzun ömürlü odunsu bitkilere çapı ve yaşı ne olursa olsun ağaççık denir.


Kapalılık: Ağaç ve ağaççıkların bulundukları sahaya göre toprağı siperleme oranıdır.


Topluluk: Ağaç ve ağaçcıkların veya her ikisinin beraberce bulundukları saha üzerinde tabii olarak %10 ve daha fazla kapalılık teşkil etmesi halidir. Bir...