04 / 05 / 2024

ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik

ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler gereğince, ormanlık alanlarda petrol ve doğalgaz boru hattı kurulmasına izin verilecek..

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

İstanbul Pendik’te yer alan toplamda 90 dönümlük ormanlık alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Mimarlar Odası'nın açtığı davaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü meslek odasının yanında müdahil oldu.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Dul ve yetim maaşı alanlara müjde! 5 bin liralık ikramiye verilecek!

Son dakika: 5 bin liralık ikramiyede ayrıntılar ayyuka çıkmaya başladı. 12,5 milyon emekliye 61 milyar TL'lik ödeme yapılacak. Dul ve yetim maaşı alanlara da hisse oranında ödeme yapılacak.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı bitecek ancak şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek! Vatandaşlık maaşını kaçırmayın

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı bitecek ancak şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek... Vatandaşlık maaşını kaçırmayın...

Aile destek ödemeleri bitiyor diye sakın üzülmeyin şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Aile destek ödemeleri bitiyor diye sakın üzülmeyin şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek... Bu parayı mutlaka alın... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Fırsatçılara kötü haber! Artık bunu yaparsanız sonunuz hapis olacak

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü gelen deprem tüm Türkiye'yi kenetlerken  kimileri de yüksek kira bedelleri isteyerek ev sahibi - kiracı gerilimine neden olmuştu. Kiraları yüksek ücretten veren ev sahiplerine artık ceza verilecek. İşte verilecek ceza

Çocuklu ailelere müjde! PTT'den anaokul, ilkokul, lise öğrencilerine 3.295 TL para verilecek! Anne babalar dikkat!

PTT'den anaokul, ilkokul, lise öğrencilerine harçlık gibi verilecek! 1-2-3-4 çocuklu aileye 3.295 TL ödeme! e-Devlet'ten başvuru yapın! T.C Kimlik numarası 2,4,6,8 olanlar kişiler acilen baksın! İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörü düşük faizli kredi bekliyor!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır yaptığı açıklamada hem yatırımcıların hem de inşaat firmalarının düşük faizle verilecek kredileri beklediğini dile getirdi.

ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik Haberi

ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik

Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler gereğince, ormanlık alanlarda petrol ve doğalgaz boru hattı, enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verilecek.


Ayrıca, haberleşme tesisleri, işletilme ve yeraltı doğalgaz depolanmasına ilişkin tesisler ile eğitim ve spor tesislerine, yol, liman geri hizmet alanı, havaalanı, demiryolu, teleferik hattı, tünel gibi ulaşım tesislerine izin verilebilecek.


Ormanlık alanlarda verilecek izinler arasında; balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklara, define aramasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması da yer alıyor. 


Buna karşılık, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı izin verebilecek.


Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik tam metni;


Orman Kanununun 16. maddesinin uygulama yönetmeliği!
Orman...