30 / 04 / 2024

ormanlık alanları parselleri

ormanlık alanları parselleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma törenine katılmak için Çankırı’ya geldi. Toplu açılış töreninde konuşan Eroğlu, ''Ormanlık alanları parselliyoruz. Talep edenlere kura ile bu alanları vereceğiz'' şeklinde konuştu.

Pendik’teki 90 dönümlük alan iki bakanlığı karşı karşıya getirdi!

İstanbul Pendik’te yer alan toplamda 90 dönümlük ormanlık alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı Mimarlar Odası'nın açtığı davaya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü meslek odasının yanında müdahil oldu.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Emeklilere büyük şok: Ocak 2024 zammında kritik kök maaş detayı! 5 bin TL kök aylık alanlar dikkat! 

Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, emekli maaş zammındaki kök aylık detayına dikkatleri çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.

Kurbanlık fiyatlarında büyük artış! Bu sene kurbanlık alanlar parmakla gösterilecek! İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurbanlık fiyatları netleşmeye başladı. Peki, kurbanlık fiyatları 2022 ne olacak? Büyükbaş, küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 kurbanlık fiyat listesi....

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilecek!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasına açılan taslak protokol kapsamında, okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilmesi ve işletilebilmesi yer alıyor.

ormanlık alanları parselleri Haberi

ormanlık alanları parselleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ormanlar artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanılacak." dedi.


Toplu temel atma törenine katılmak için Çankırı’ya gelen Eroğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti.


Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, konuşmasında önemli yatırımlar için Çankırı’da olduklarını söyledi.


Devrez Çayı üzerine yapılacak Kızlaryolu Barajı'nın 400 milyona mal olacağını vurgulayan Eroğlu, "Bu barajı yapmak için azmettik ve hızlı bir şekilde yapılacak. Baraj bölgeye hayat verecek. Vatandaşların gelirini artıracak. Büyük ve zor bir baraj ama biz zor barajları yapmaya alıştık. Dünyanın en zor barajlarını biz yapıyoruz. Gölet yapma rekoru bizde." diye konuştu.


Dört tesisin temelini atmak için kente geldiklerini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Koyunbaba Barajı'nın temelini atacağız. Bu baraj Çankırı'nın çok istediği bir barajdı. Çiftçimiz, her yıl 102 bin...