28 / 07 / 2024

Örnek üzerine satışlar

Örnek üzerine satışlar

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile taşınır malların satışlarına ilişkin yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre örnek üzerine satış nedir? İşte diğer satış türleri..

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

'Sıfır araç yok' diyenler yandı! Araç satışlarında yeni düzenleme resmen açıklandı!

Sıfır araç alırken  milyonlarca vatandaşın yaşadığı sorunlar üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 'Sıfır araç yok' diyenler yandı! İşte araç satışlarında yeni düzenleme...

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

ABD'de bekleyen konut satışları Mart'ta beklentileri karşılamadı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi Mart ayında yüzde 1,9 artış kaydederek piyasa beklentilerin üzerine çıktı. 

Konut satışları 10 ayda 1,3 milyona yaklaştı!

Yabancılara konut satışı son üç aydır, geçen yılın aynı döneminde göre artış kaydederken, veriler son çeyrekte satışların pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkacağını ve rekor kırılacağını ortaya koyuyor. 

Konuta talep artacak! Satışlar 2019'u geride bırakacak!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, konut sektörüne ilişkin "Düşük faiz oranının devam etmesi durumunda, konut satışları yıl sonunda rahatlıkla 2019 yılının yüzde 15-20 üzerine çıkacaktır" dedi...

Kirazlıtepe'de satışlar durdu mu?

Büyük Çamlıca Cami yakınlarındaki mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında parsellerde anlaşma sağlanamayan bölge sakinlerinin paylarının satışa çıkarılması üzerine, vatandaşlar kararın iptali istemiyle dava açtı...

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos'ta yüzde 1.6 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos ayında tahminlerin üzerine çıktı. Bekleyen konut satışları önceki aya göre yüzde 1.6 artış kaydetti.

ABD'de yeni konut satışları Şubat'ta yüzde 4.9 arttı!

ABD'de yeni konut satışları Şubat ayında beklenen rakamların üzerine çıktı. Ülkede yeni konut satışları Şubat ayında yüzde 4.9 artarak 667 bin rakamına ulaştı.

Konut satışlarında liste başı Ankara!

Son yıllarda Ankara’da konut satışları artışı ülke ortalamasının üzerine çıkıyor. Endeksa.com verilerine göre başkent Ankara’da ortalama konut satış fiyatı bin 850 TL. 

Tam 8’de satışlar başladı!

Sahibi olduğu arsalar üzerine kaliteli ve güvenli yaşam inşa eden Tam Yapı Müteahhitlik, yeni projesi Tam 8’de daire satışlarına başladı.

Konut satışları 2015 yılının üzerine çıkabilir!

Konut satışları ekimde en yüksek ikinci aylık rekorunu kırdı. Tam 130 bin konut satıldı ve aylık artış oranı yüzde 25’i buldu. Rakam Aralık 15’ten sonra ikinci en yüksek aylık satış. Muhtemelen bu yıl da konut satışı geçen yılın üzerine çıkacak.

Örnek üzerine satışlar Haberi

Örnek üzerine satışlar

Örnek üzerine satış nedir?

Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmaz mallar ile taşınır malların satışlarına ilişkin yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre gerçekleşen satış türleri arasında örnek üzerine satış da yer alıyor.


Örnek üzerine satış

Örnek üzerine satış, tarafların sözleşmenin konusu olan malın alıcıya veya üçüncü bir kişiye bırakılan bir örneğe ya da tespit ettikleri bir mala uygun olması üzerinde anlaşmalarıyla yapılan satıştır.


İspat yükü

Örnek üzerine satışta kendisine örnek verilen taraf, elindeki örneğin kendisine verilmiş örnek olduğunu ispat yükü altında olmayıp, örneğin biçimi değişmiş olsa bile, bu değişiklik gözden geçirmenin zorunlu bir sonucu ise, alıcının iddiası doğru sayılır. Ancak, karşı tarafın her hâlde bunun aksini ispat hakkı vardır.


Örnek, alıcının elindeyken bozulmuş veya yok olmuşsa, kusuru olmasa bile, satılanın örneğe uygun...