09 / 05 / 2024

örnek Vergi düzeltme dilekçesi

örnek Vergi düzeltme dilekçesi

Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilebiliyor. İşte vergi düzeltme dilekçesi örneği..

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Borsa'da düzeltme mi panik satışı mı? Borsa bu hafta neleri takip edecek?

Bazı uzmanlar borsada bugün kaydedilen düşüşün yeni yatırımcıların panik havasını zincirleme yayması olduğunu belirtirken bazı analistler ise sert yükselişler sonrasında gelen bir düzeltme hareketi olduğu görüşünü diye getirdi.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Fon yöneticileri kripto para piyasasında düzeltme bekliyor!

Natixis'in anketine katılan ve toplamda 12,3 trilyon dolar yöneten portföy müdürlerinin dörtte üçü 2022'de kripto paralarda düzeltme olmasını beklediğini belirtti. 

Milyonlarca mükellefini ilgilendiriyor! Vergi düşüyor!

Gayrimenkul ve amortismana tabi tutulan kıymetlerin yeniden değerlendirmesine ilişkin çerçeve genişlerken mükellefler için daha düşük oranlı vergi imkanı sunuluyor.

Ata GYO'nun gayrinakdi kredilerinde 7 bin 500 TL'lik düzeltme!

Ata GYO'nun gayrinakdi kredilerinde yapılan 7 bin 500 TL'lik düzeltme gereği finansal tablolara ilişkin dipnotları yeniden yayınlandı.

Bitcoin 50 bin doların altına düştü!

ABD'de yaşanan fiyat değişimleri ve vergi düzenlemeleri nedeniyle Bitcoin 50 bin doların altına düştü. Bitcoin'in tüm piyasalardaki toplam hacmi de 1.81 trilyon dolara kadar geriledi. 

örnek Vergi düzeltme dilekçesi Haberi

örnek Vergi düzeltme dilekçesi

Vergi düzeltme dilekçesi örneği!

Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilerek çözüme ulaşmak mümkün olabiliyor.


Vergi hatalarının bulunduğunun tespiti halinde düzeltme yapıldığı ölçüde vergi borcu ortadan kalkar. Vergi dairesine verilecek vergi düzeltme dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Vergi düzeltme dilekçesi..

................... VERGİ DAİRESİNE

İSTANBUL


Vergilendirme Dönemi...........

      

Vergi Türü................


Açıklama


Adı Soyadı/Unvanı...............


ADRES BİLGİLERİ

MAHALLE / SEMT.................


CADDE / SOKAK........................


SİTE..........................


BLOK......................


DAİRE NO..................


SEMT.........................


İLÇE..................


İL........................


IS TEL.....................

  

CEP TEL.................

  

E-POSTA ADRESI ..................



Vergi hatalarında düzeltme işlemleri!



Işıl Seren...