08 / 05 / 2024

Örnekköy bölgesi imar planı

Örnekköy bölgesi imar planı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy bölgesinin imar revizyon planlarını da meclisten geçirdi.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hadımköy Sanayi Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Hadımköy Sanayi Bölgesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 3,9 artış gösterdi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9 yükseldi.

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme beklendiği gibi gerçekleşti!

Euro Bölgesi'nde ekonomik büyüme üçüncü çeyrekte, beklendiği gibi senelik yüzde 2.1 olarak kaydedildi.

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 1,1 geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 gerileme gösterdi. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap için en yüksek teklif Dap Gayrimenkul'den!

Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinin 2. Oturumu 17 Mayıs 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirildi. Peki Emlak Konut GYO Ataşehir Doğu Bölgesi 3. Etap İhalesinde en yüksek teklif hangi firmadan geldi? 

Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi TGB - 1 alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 14.04.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi. İşte merak edilen o rakamlar...

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Örnekköy bölgesi imar planı Haberi

Örnekköy bölgesi imar planı

Yerinde kentsel dönüşümde ilk uygulamaya Uzundere’den başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy bölgesinin imar revizyon planlarını da meclisten geçirdi. Yüzde 76 oranında uzlaşma sağlanan bölge için bu yıl yapım ihalesine çıkılacak. Daha modern ve konforlu konutlarda eski komşuluklar aynen devam edecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan yerinde kentsel dönüşüm uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Örnekköy kentsel dönüşüm ve gelişim alanı için hazırlanan imar revizyon planları İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Karşıyaka Örnekköy’de 18 hektar alan üzerinde planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, mevcut planın imar hakları ile nüfus yoğunluğu aynen korunuyor. Alandaki yeşil alanlar artırılıyor; pazar, rekreasyon ve spor alanları ile meydanlar oluşturuluyor.


"Yapım ihalesine çıkılacak"

Yeşili ve sosyal alanlarını artıran 1/5000 ve 1/1000’lik planların onaylanması ile...