07 / 05 / 2024

ortak tapu fiyatları

ortak tapu fiyatları

Bir konutun tapusu birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılabiliyor. Söz konusu bu işlem, ortak tapu olarak ifade ediliyor. Peki ortak tapu masrafı ne kadar?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Bir gayrimenkulün tapusu, tek bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir. Peki, ortak tapu nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harç tahsilatları konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kamu Maliyesi Raporu 2021 ilk çeyrek vergi raporunu hazırladı. Hazırlanan raporda tapu tahsilatına yönelik bilgiler de yer aldı.

Devremülk mağdurları dikkat!

Uygun fiyatlara ortak tapu üzerinden sunulan devremülkler makul bir tatil seçeneğinin yanı sıra kimi zaman ciddi mağduriyetler de yaratıyor. Vatandaşlar, hayal ettikleri devremülklere kavuşamadığı gibi sözleşmeyi iptal etmek istediklerinde de birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor.

Maket ev vurgununa tapu önlemi geliyor!

Maketten konut satışında mağduriyeti önlemek amacıyla yeni düzenleme için çalışmalarda bulunuluyor. Noterler ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından ortak sistem kurulup mükerrer satışların önüne geçilecek.

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.

Konut fiyatlarını alıcı değil, satıcı belirliyor!

Gayrimenkul sektöründe gelinen son noktayı değerlendiren Tapu com CEO’su Emre Erşahin, “Fiyatlar bugüne kadar sıcak paranın etkisiyle şişti. Şu an müteahhitler ve satıcılar fiyat kırmamak için direnç gösteriyor. Direnç olduğu için dibi görmesi biraz zaman alacak” diye konuştu.

Tapu döner sermaye bedelleri 2018 belli oldu!

Tapu tapu döner sermaye fiyatları 2018 belli oldu. 2018'de yapılacak tapu satış işleminden 103.50 TL tahsil edilecek..

Resim İstanbul Nefes daire fiyatları ne kadar? İşte ödeme planı!

Doğanın içinde ve merkezi noktalara yakın mesafede yükselen Resim İstanbul Nefes Evleri'de hemen teslim hemen tapu fırsatı sunuluyor. Peki Resim İstanbul Nefes daire fiyatları ne kadar? İşte ödeme planı!

ortak tapu fiyatları Haberi

ortak tapu fiyatları

Ortak tapu masrafları!

Bir konutun tapusu birden fazla kişi adına çeşitli oranlamalar ile paylaştırılabiliyor. Söz konusu bu işlem, ortak tapu olarak ifade ediliyor.


Bankalar sizin istediğiniz ile veya bankanın kredi şartı olarak sunması sonucunda, ortak tapulu krediler kullandırabilir. 


Bankalarda ortak tapu genellikle gelir yetersizliği veya kardeşlerin arasında yapılan kredi işlemlerinde tercih edilir.


Ortak tapu işlemleri gerçekleştirilirken nelere dikkat etmeli?

Ortak tapu yapabilmek için akrabalık ilişkisi aranmamaktadır. Akraba olmayan kişilerde ortak tapu yaparak kredi kullanabilirler.


Ortak tapu işleminde bankalar kişilerin adına ayrı ayrı krediler açarlar. Ama ipotek konutun tamamına konduğu için  kişiler birbirinin borcundan da sorumlu olurlar.


Kaç kişinin ortak tapu yapabileceği bankalarda net değildir. Bankaların Tahsis birimleri başvuran kişileri inceler ve buna göre karar verirler. Ancak akrabalık ilişkisi yoksa 2 kişiden fazla olması bankalar tarafından onay...