27 / 04 / 2024

ortak yerler nedir

ortak yerler nedir

Ortak yerler, apartman sakinleri tarafından apartmanın müşterek olarak kullanılan yerlerine ortak yerler denir. Ortak yerler, 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun ortak yerler bölümünde de yer alıyor..

Ortak yerler ne demektir?

Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesi ile Tapu Sicil Tüzüğünün 26. maddesinde ele alınan husus ortak yerler ne demektir, detayları haberimizde...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Musa Levent Ortakçıer Kimdir?

Musa Levent Ortakçıer kimdir? Musa Levent Ortakçıer’in mesleği nedir? Musa Levent Ortakçıer hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

TAKBİS sistemi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamdan kalan yerler için mirasçılık belgesi alarak miras ihtimalinin gerçekleşmesi için veraset vergi dairesinden döküm talep ettiğimde, 3 yere ait tapu kaydı çıktı. İkilemde kaldım, doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Ortak konut kredisi nedir? Nasıl çekilir?

Ortak konut kredisi nedir sorusunun yanıtı ev alacak vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki ortak konut kredisi nedir? Nasıl çekilir?

10 maddede toplu yapılarda ortak yerler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapılarda ortak yerler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15 maddede sitelerde bağımsız bölümlerle eklentiler ve ortak yerler arasındaki bağlantı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde bağımsız bölümlerle eklentiler ve ortak yerler arasındaki bağlantı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları neler?

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini düşürmek için ortak konut almak isteyen müşterilerine'5 kişiye kadar uygun koşullarda kredisi kullandırıyor. Ziraat Bankası ortak konut kredisi şartları nedir?

Ortak konut kredisi nedir? Nasıl alınır?

Ortak konut kredisi bankalardan arkadaş, kardeş, akraba veya  eş ile beraber ortak olarak yatırım veya oturmak amacıyla kullanılıyor. Peki, ortak konut kredisi nedir? Nasıl alınır?

Ortak konut kredisi nedir? Nasıl kullanılır?

Ortak konut kredisi bankalardan arkadaş, kardeş, akraba ya da eş ile beraber ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanılıyor. Peki, Ortak konut kredisi nedir? Nasıl kullanılır?

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

3 maddede sitelerdeki ortak alanlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde ortak yerler-şeyler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

Toplu yapı kapsamında bulunan blok yapıların her biri blok kat malikleri kurulunca; ortak yerler, o adada bulunan bağımsız bölüm malikleri tarafından yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda toplantı ne zaman yapılır?

ortak yerler nedir Haberi

ortak yerler nedir

Müşterek medhal olarak da bilinen ortak yerler, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş binalarda bağımsız bölümler dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerleri ifade eder. Ortak yerler kısmına geren yerler; temeller, ana duvarlar, avlular, merpenler, koridorlar, kalorifer, su, hava gazı ve elektrik tesisleri gibi alanlar ortak yerler kapsamına giren alanlardan bazılarıdır. 



Konu ile ilgili hususlar;  Kat Mülkiyeti Kanununun 4. maddesi ile Tapu Sicil Tüzüğünün 26. maddesinde ele alınmıştır.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 4


IV - Ortak yerler:


Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her 

halde ortak yer sayılır.

a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer 

elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan...