28 / 04 / 2024

Örtü altı tarım arazisi nedir

Örtü altı tarım arazisi nedir

İleri tarım teknikleri kullanılarak yapılan örtü altı tarım arazisi ne ifade ediyor? Örtü altı tarım arazisi ne işe yarıyor? Örtü altı tarım arazisi nedir? İşte ayrıntıları...

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

2023 mazot ve gübre desteklerinde son durum ne? Tarım destek ödeme miktarları ne kadar?

2023 yılı tarım destek ödemeleri çiftçiler tarafından dört gözle beklenirken, bütçeden yapılacak olan mazot ve gübre desteği miktarı da merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre, 2023 yılı için tarımsal üretimde kullanılan mazot ve gübre desteği gibi kalemlerde artış yapıldı.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmi Gazete’de yayımlandı! Çiftçiler bu habere çok sevinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, depremden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'nden kullandıkları 'düşük faizli' kredi borçlarına belli koşullar altında erteleme hakkı tanındı.

Tarım Kredi Market zincir marketlere meydan okudu! Çaydan pirince vatandaşın dolabını en ucuza dolduracak: Etiketler yarı yarıya düştü!

Tarım Kredi Market, son zamanlarda vatandaşın cebini düşünen adımlar attı. Diğer marketlere göre ürünlerinde indirime giden Tarım Kredi marketler piyasayı alt üst etti. Temel ihtiyaçlarda kampanyalar yapan Tarım Kredi Market raflarında ürünler müşterilerini beklemekte. İşte ayrıntılar.

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek

Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin KOOP Market adı altında bakkallarda da satılma projesi için protokol imzaları atıldı. İlk etapta 6 şehirde hayata geçirilecek olan projede artık Tarım Kredi ürünleri KOOP Market adı altında bakkallarda üstelik aynı fiyattan satılacak.

2022 tarım ve hayvancılık destekleri açıklandı! Hangi ürüne ne kadar destek ödenecek?

Çiftçinin dört gözle beklediği 2022 yılı tarım destekleri açıklandı. Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan, çiftçilere ödenecek desteklerin, 2023 yılı bütçesinden yapılacağı bildirildi. İşte detaylar.

Evimizibul Gayrimenkul Gıda Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Evimizibul Gayrimenkul Gıda Tarım Hayvancılık İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Fatma Altınyüzük tarafından kuruldu.

Tarım Kredi Market'ten ayçiçek yağı, şeker ve çayda dev indirim! Elinizi çabuk tutun! 21 Ağustos 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatif Market'in aktüel ürünler kataloğunda yer alan ürünlerin fiyatları belli oldu. Türkiye'nin en büyük perakende şirketlerinden biri olan Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerde indirim fırtınası sürüyor. İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi.

İzmir'de tarım arazilerine konut inşa edildiği iddiası!

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Hobi bahçeleri” ismi altında tarım arazilerinin parçalara bölünerek üzerine konutlar yapıldığı iddialarına ilişkin konuştu...

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Türkiye'deki tarım arazilerinin yüzde 15’i ipotekli!

Türkiye’deki toplam 266 milyon 766 bin 913 dekar tarım arazisinin yüzde 15’lik kısmı, yani 39 milyon 474 bin 630 dekarı ipotek altında.

Antalya'nın 4 kentine silikon vadisi kurulacak!

Örtü altı tarımın merkezi Kumluca’yı ziyarette bulunan ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, “Gelin Kumluca, Demre, Finike ve Kaş’ta Tarımın Silikon Vadisini kuralım” diye konuştu.

Örtü altı tarım arazisi nedir Haberi

Örtü altı tarım arazisi nedir

Örtü altı tarım arazisi nedir?

Örtü altı tarım arazisine ilişkin tanımlama, 15 Aralık 2005 tarihinde ve 26024 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Söz konusu yönetmelik hükümlerine göre örtü altı tarım arazisi şu şekilde tanımlanıyor;


Örtü altı tarım arazileri

İklim ve diğer dış etkilerin olumsuzluklarının kaldırılması veya azaltılması için cam, naylon veya benzeri malzeme kullanılarak oluşturulan örtüler altında ileri tarım teknikleri kullanılarak tarım yapılan arazilere deniyor.


Örtü altı yetiştiriciliği

Dış iklim faktörlerinin etkisini kaldırarak, gerekli özel çevre koşullarının yaratılması ile alçak ve yüksek sistemler içinde yapılan sebze, meyve ve süs bitkileri yetiştiriciliğine genel anlamda "Örtü altı Yetiştiriciliği" deniyor. 


Söz konusu sistemler için de cam ya da plastikle örtülü yüksek yapılar ise sera olarak ifade ediliyor.





Işıl Seren...