07 / 07 / 2024

OSB olmayan iller

OSB olmayan iller

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Organize sanayi bölgesi olmayan illere ve bu illerle ilgili yapılması düşünülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: OSB'si olmayan ilimiz kalmadı!

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi: MESS Teknoloji Merkezi ve 40 Fabrika Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, organize sanayi bölgesi olmayan il kalmadığını açıkladı.

Çerkezköy OSB, konut sitesi oluşumunu hızlandırıyor!

Çerkezköy OSB, çalışanların ihtiyaçlarına yönelik yüzme havuzu, sağlık gereçleri, yörede olmayan sosyal donatıyla da cazibe merkezi olma özelliğini pekiştiriyor. Ayrıca yörede konut sitesi oluşumunu da hızlandırıyor..

Batman OSB'de arsa bekleyişi!

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılar ‘Cazibe iller’ programı kapsamında destek bekliyor. OSB’de bazı şirketlere yer tahsisinde öncelik tanınacak.

OSB olmayan iller TBMM gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Organize sanayi bölgesi olmayan illere ve bu illerle ilgili yapılması düşünülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Arsa emlak vergisi ne zaman ödenir?

İster büyükşehirde olsun ister büyükşehir olmayan iller olsun; arsası olan kimselerin her sene emlak vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, arsa emlak vergisi nasıl hesaplanır? Arsa emlak vergisi ne zaman ödenir?

Genişleme alanı olmayan OSB'ler dikey yapılanma istiyor!

OSB Uygulama Yönetmeliği 'nde geçen yıl yapılan değişiklikle Taban Alan Katsayısı Uygulaması 'nın ( TAKS ) kaldırılması, genişleme alanı olmayan bölgelerdeki işletmelerin büyüme sorununa çare olamadı.

Büyükşehir belediyesi olmayan iller 2014!

Büyükşehir belediyeleri Türk belediyeciliğine 1984 yılında girmiş olan üst kademe belediyelerdir. Türkiye'de hangi belediyeler büyükşehir belediyesi değildir? İşte Büyükşehir belediyesi olmayan iller 2014 bu haberde...

Kentsel enerjinin dönüşümü OSB'leri harekete geçirdi!

Ankara,İstanbul ve İzmir'de hızlanan kentsel dönüşüm faaliyetleri OSB'leri de harekete geçirdi.anayici Girişimci ve Yatırımcı İşadamları Derneği (SAGİYAD), kentsel dönüşüm alanlarında enerji kaynaklarının yeniden yapılandıracak bir proje geliştiriyor..

Yapı ruhsatı olmayan binalar!

Yapı ruhsatı olmayan binalar da yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilip yapı mühürlenerek inşaat hemen durduruluyor...

OSB'de denetim ücreti yüzde 75 oranında düştü!

Ali Yıldırım, OSB'lerde yapı denetim şirketlerine ödenen hizmet bedellerine yüzde 75 muafiyet getirildiğini açıkladı. Yıldırım, "Sanayiciler, fabrika inşaatı aşamasında yapı denetim ücretini yüzde 75 daha az ödeyecek" şeklinde konuştu.

OSB'nin tamamına doğalgaz dağıtımı 2014'te başlayacak!

Niğde OSB'de; yatırımcılar bu programda yer alan vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinden yararlanabiliyor...

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti!

Taşınmaz malların sınırlandırma, tespit ve kontrol işleri yönetmeliğine göre, tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tespiti zilyedlik şartları belgelerle veya bilirkişi ya da tanık beyanları mümkün oluyor...

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmazlarda mülkiyet hakkı!

Kadastro Kanunu madde 14'te de düzenlenen tapuda kayıtlı olmayan taşınmazlarda mülkiyet ve zilyetlik hakkının tespiti nasıl yapılıyor? Bu konu Kanun'da nasıl düzenlenmiştir? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

OSB olmayan iller Haberi

OSB olmayan iller


MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Organize sanayi bölgesi olmayan illere ve bu illerle ilgili yapılması düşünülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Haberal sorularının Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Haberal önergesinde organize sanayi bölgesi olmayan illeri ve bu iller hakkındaki çalışmaları sordu.


Haberal'ın soruları

1. Türkiye'de organize sanayi bölgesi olmayan iller neresidir?


2. Organize sanayi bölgesi olmayan illerle ilgili yapmayı düşündüğünüz çalışmalar...