03 / 05 / 2024

OSBler çevre konusunda alarm veriyor

OSBler çevre konusunda alarm veriyor

12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul'u düzenleyen İFO Fuarcılık, Organize Sanayi Bölgeleri'nin çevre karnesini ortaya koyan bir araştırma gerçekleştirdi.

Aziz Kocaoğlu'nun çevre hamlesi dikkat çekiyor!

Çevre yatırımları konusunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem kentteki sera gazı salımını minimuma indirmek hem de toprağı ve suyu korumak amacıyla peş peşe örnek projelere imza atıyor.

Şişli Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü uyarmış!

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle ilgili olarak açıklama yapan Şişli Belediyesi yetkilileri, 1 Mart tarihinde yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kayması konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü yazılı olarak uyardıklarını belirtti.

Gemlik'e deprem konusunda düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki toplantıda, Çavuşoğlu ve Özhaseki'nin, birinci derece deprem bölgesi Gemlik'in dönüşümü konusunda çözümler üzerinde durduğu belirtildi. 

Türkiye'de 33 bin personel kentsel dönüşüm için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Çevre konusunda Türkiye, birçok gelişmiş Avrupa, Batı ülkelerinin çok daha ötesinde sorumluluklar taşıyan ve sorumluluklar üstlenmiş bir ülkedir" dedi.

Çevre ve Şehircilik'ten kentsel dönüşüm hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vatandaşlarla birebir iletişim kurmak ve sorunlara çözüm üretmek için Alo 181 hattı kurdu. Kentsel Dönüşüm kapsamında evini yenilemek için arayan vatandaşlar ise daha çok kredi-faiz destekleri ve kira yardımları konusunda bilgi aldı.

Emlak ve Çevre temizlik vergisinde son gün uyarısı!

Osmaniye Belediyesi,2017 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi (ÇTV) ilk taksit ödemesi konusunda vergi ödemesi yapacak olan vatandaşları uyardı.

Selimiye Camii çevre projesine bakanlıktan destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Selimiye Camii çevre projesinin bakanlık tarafından destekleneceğini söyledi. Vali Özdemir, projenin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün kaynak konusunda destek olacağını belirtti.

İMSAD, Dünya Çevre Günü için sürdürülebilirlik vurgusu yaptı!

Türkiye İMSAD 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştireceği SBE16 İSTANBUL Konferansı ile sürdürülebilirlik ve çevre konusunda sektörde bir ilke daha imza atıyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 2 gün!

Emlak ve çevre temizlik vergileri ödemeleri 31 Mayıs tarihinde son buluyor. Belediyeler peş peşe yaptıkları açıklamalarla vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri için bu tarihe kadar vergilerini ödemeleri konusunda uyarıyor.

Niğde Belediyesi'nden emlak ve çevre temizlik vergisi uyarısı!

NİĞDE Belediyesi Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi birinci taksidi konusunda açıklama yaptı. Açıklamada, son ödeme tarihinin 31 Mayıs olduğu hatırlatılarak, vatandaşların son günü beklememesi istendi.

MİA sorununa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan engel!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2 yıl önce gündeme getirdiğimiz Adana’daki Merkezi İş Alanları (MİA) vurgunu konusunda belediyelerin duyarsız kalmasına el koyarak, yanlışa son verilmesini istedi

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi. Proje enerji tüketimi konusunda yüzde 35 tasarruf sağlıyor.

Türkiye çevre konusunda Avrupa standartlarında ilerleme sağladı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, "Bugün ulaştığımız nokta itibarıyla ülkemizin çevre konusunda Avrupa standartlarında bir ilerleme sağlayan ülke konumuna geldiğini söyleyebiliriz." dedi.

OSBler çevre konusunda alarm veriyor Haberi

OSBler çevre konusunda alarm veriyor

12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul'u düzenleyen İFO Fuarcılık, Türkiye genelindeki Organize Sanayi Bölgeleri'nin çevre karnesini ortaya koyan bir araştırma gerçekleştirdi. 


Araştırma sonuçlarına göre. bünyesinde toplam 31.804 firma bulunan 284 adet OSB'nin çevre yatırımları konusunda önemli yatırım eksikleri bulunuyor. "Özellikle üretimlerinden dolayı, başta atık su olmak üzere çevreye pek çok tehlikeli madde yayan firmaların da içinde bulunduğu Türkiye'deki OSBTerin sadece 51 'inde bir çevre yönetim sistemi var. Dolayısıyla buralardan çıkan suların çoğu. doğrudan çevreye karışıyor" diyen İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, çevre yönetim sistemi bulunduğu halde atık sularını arıtan OSB sayısının ise sadece 32 olduğunu söyledi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar 9 milyar TL'lik yatırımla 1501 adet...