04 / 05 / 2024

OSBlere tam yetki

OSBlere tam yetki

Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker, OSB'lerin yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde kamusal nitelikleri sahip olduğunu ancak yetkilerinin eksik olduğunu söyledi. Türker, 'OSB'ler tam yetkili olmalı' dedi...

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Utopya Turizm İnşaat'tan Nejat Recai Dursun'a tam yetki!

Utopya Turizm İnşaat, satın alma ve yatırımlar konusunda Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Recai Dursun'un gerekli görüşmeleri yapmak üzere şirketi temsilen tam yetkili kılınmasına karar verdi. 

Manisa'da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait kiracılar için kira indirimlerinin yapılmasına yönelik encümene tam yetki verdi.

Aydın Nazilli'de kentsel dönüşüm için yetki verildi!

Aydın Nazilli'de Eski Sanayi Sitesi’nin kentsel dönüşümle yenilenmesi için Çevre Şehircilik Bakanlığından Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a tam yetki verildi.

Diyarbakır Kent Ormanı ile ilgili yürütme kuruluna tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kent Ormanı'nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu'na tam yetki verdi.

Diyarbakır Kent Ormanı’yla ilgili Yürütme Kurulu’na tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kent Ormanı’nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu’na tam yetki verdi.

Sakarya Karacasu Park'ın ihalesi 20 Ekim'de!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Akyazı Karacasu Park Projesi ile ilgili tam yetki aldı. Toçoğlu,“Karacasu Park için 20 Ekim Perşembe günü ihaleye çıkıyoruz. Akyazı ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Karacasu Park projesinin ihalesi 20 Ekim'de!

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Akyazı Karacasu Park Projesi ile ilgili tam yetki aldı. Toçoğlu, “Proje tamamlandı; onay alındı. Sırada ihale var demiştik. Karacasu Park için 20 Ekim Perşembe günü ihaleye çıkıyoruz" d

Seyhan Belediyesi'ne kentsel dönüşümde tam yetki verildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Kentsel dönüşüm konusunda Seyhan Belediyesine tam yetki verdi. Seyhan Belediyesi projeye başlamak için gün sayıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat kontrolü için tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devretti, yetkililer, yeni uygulamayla, zaman kaybının da önleneceğini söylediler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne hafriyat için tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolünde yaptırım uygulama yetkisini, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.

2006 yılında Beykoz Kasrı için Kadir Topbaş'a tam yetki!

2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beykoz Kasrı'nın da içinde bulunduğu 200 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a tam yetki vermiş.

OSBlere tam yetki Haberi

OSBlere tam yetki

Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker, OSB'lerin yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde kamusal nitelikleri sahip olduğunu ancak yetkilerinin eksik olduğunu söyledi. Türker, 'OSB'ler tam yetkili olmalı' dedi. 


OSB 'lere kamusal nitelik statüsünün tanınması gerektiğine dair konu, OSB camiasında her geçen gün daha geniş kesimler tarafından tartışılmaya başladı. 


OSB 'lerin yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde zaten kamusal nitelikleri olan kurumlar olduğunu belirten Dilovası OSB Başkanı Mustafa Türker zaman içerisinde yapılan yasal düzenlemelerle yetkilerde belli noktalara kadar gelindiğini söyledi. 


Bu yetkiler ile birlikte halen önemli eksiklerin olduğunu dile getiren Türker, 'Örneğin OSB 'lerin imar yetkileri, ruhsata aykırı ve ruhsat dışı yapılaşmalara müdahale hakkımız olmasına rağmen yıkım yetkisi ilgili belediyelere verilmiştir. Bu yetkinin de OSB yönetimlerine verilmesi gerekmektedir dedi.Bir hizmet kurumu olan OSB 'lerin yetkilerinin tam olması gerektiğini,...