07 / 07 / 2024

osblerin şirket kurma yetkisi var mı

osblerin şirket kurma yetkisi var mı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB'lere gayrimenkul yatırım şirketi kurma ile parsel kiralama yetkisi verileceğini açıkladı.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Arzum yurtdışında büyüyor! Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nden Çin ve ABD hamlesi

Daha önce Hong Kong ve Almanya'da şirketler kuran Arzum, Çin'de de yüzde 100 bağlı ortaklık kurdu. Arzum, ABD'de şirket kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantının ardından yeni alınan kararlara göre, coin piyasasını elinde tutan şirketlere Türkiye'de şirket kurma şartı, sermaye zorunluluğu, güvenli saklama ve bireysel yatırımcıların vergilendirilmesi gündeme alındı.

Devlet Hava Meydanları yurtdışına açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne, Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verildiğini söyleyerek, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek." dedi.

Petkim yeni şirket kuruyor!

Petkim katma değeri yüksek ileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretiminde uzmanlaşacak şekilde, Petkim Specialities adıyla şirket kurma kararı aldı.

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Martı Gayrimenkul şirket yetkililerini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Gayrimenkul şirket yetkililerini yayınladı. Martı GYO tarafından açıklanan işte o isimler...

Kiler Gayrimenkul şirket sözleşme tadil tasarısını yayınladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yayınlanan yazılı açıklamaya göre Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket sözleşme tadil tasarısını yayınladı.

Ütopya Turizm'e ticari şirket davası açıldı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şirket aleyhine, pay senetlerini borsadan alıp zarar ettiğini iddia eden Mustafa Karakaş ve Sebahat Cansev'in Ticari Şirket davası açtıkları bildirildi...

Kardemir Karabük Demir Filyos'a liman kurma düşünceleri olduğunu yayınladı!

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük Filyos'a liman kurma düşünceleri olduğunu yayınladı.

Krizleri fırsata çeviren 29 şirket gayrimenkulde 10 yılda 100'e katladıl!

Kriz firsattır sözü Çin'de sıklıkla kullanılır. Krizleri fırsata çeviren 29 şirket, son 10 yılda milyonerlikten milyarderliğe yükseldi.Çıkışta zarar etmeyen 21 şirket ise yatırımcının gündeminden hiç düşmüyor...

Emlak Konut GYO şirket politikalarında düzenleme yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, şirket politikalarında yapılan düzenlemeler hakkında bilgilendirme yaptı. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu' na yapılan açıklama aşağıdaki gibidir...

Gersan Hindistan'da kuracağı şirket için ortaklık görüşmelerine devam ediyor!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş., Hindistan pazarına dönük olarak Busbar üretimi için Hindistan'da kurulu olan Rainbow-Ra Power Gen Pvt Ltd. firması ile ortak olarak kurulacak yeni şirket için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi...

osblerin şirket kurma yetkisi var mı Haberi

osblerin şirket kurma yetkisi var mı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin, "Endüstri bölgesi kurma imkanı getiriyoruz. Bir iş adamının arazileri var. Burada endüstri bölgesi kurmak istiyor, özel, yönetimi kendisine ait. Bu kişiler devletin kurduğu endüstri bölgelerindeki bütün haklardan, indirimlerden, teşviklerden faydalanacaklar ve yönetimleri de kendilerine ait olacak." dedi.


Bakan Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üretim Reform Paketi'nin Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini aktararak, organize sanayi bölgelerinin (OSB) kuruluş süreçlerini kısaltacaklarını, amaçlarının sanayiciye ucuz parsel temin etmek olduğunu anlattı. 


OSB'lere şirket, gayrimenkul yatırım şirketi kurma ile parsel kiralama yetkisinin de verileceğini belirten Özlü, Türkiye'de sanayi parsellerinin maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, sanayicinin parasını, kaynaklarını arsaya ve fabrika binasına değil, işletme sermayesine ayırmasını istediklerini dile getirdi.


Özlü, bu bakımdan sanayiciye ucuz sanayi parseli temin etmek veya uzun...