03 / 05 / 2024

Osmaniye bina güçlendirmesi

Osmaniye bina güçlendirmesi

Osmaniye'de binaların olası bir depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Binalar belirli aralıklarla kontrol edilmeli mi? Edilirse usulsüzlükler engellenir mi?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından, binaların güvenli olup olmadığı sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina görseli paylaştı. İşte o görsel ve gelen yorumlar...

Deprem yönetmeliğine meydan okuyan o bina hayrete düşürdü!

Son zamanlarda bina inşaatları sık sık gündem oluyor. Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerekirken, yönetmeliğe meydan okuyan bir bina görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina inşaatını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Yeni tip maliyetsiz bina güçlendirme formülü açıklandı! Sadece spreyle bina güçleniyor!

Binaları güçlendirmek için yeni bir formül geliştirildi! Artık sprey sıkılarak depreme meydan okunabilecek!

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat! Aylık 4 bin 569 TL taksitle güçlendirme yapılabiliyor! 

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde konutunu güçlendirmek isteyen vatandaşlar maliyetleri merak ediyor. Peki bina güçlendirmenin maliyeti ne kadar? 

Panikle ev değiştirmeyin! Başka şehre taşınmayı düşünenler mutlaka bu haberi okusun!

Gayrimenkul uzmanları ani kararla panik havasında bulunduğu şehirden göç etmek isteyenleri önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, göç edilecek deprem ve bina güvenliğinin yanı sıra dikkat edilmesi gereken başka kriterler de bulunduğuna işaret ediyor.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

Ülke çapında 6-7 milyon riskli konut bulunduğu, bunun 600 bin adedinin İstanbul’da yer aldığı belirtilirken, uzmanlar bina güçlendirmesiyle  binaların yüzde 70-80 oranında ayakta kaldığını vurguluyor. Peki bina güçlendirmesinin maliyeti yüksek mi?

Osmaniye bina güçlendirmesi Haberi

Osmaniye bina güçlendirmesi

CHP Osmaniye Milletvekili Bahar Ünlü, Osmaniye'de binaların olası bir depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ünlü, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ünlü, ''Osmaniye ili Güney, Batı, Orta ve Güney-Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan kesişim noktasında bulunmaktadır. Organize Sanayi Bölgesi'nin gelişmesi ve denize olan bağlantısı nedeniyle sanayi şehri olma yolunda ilerlemektedir. Bu sebeplerle Osmaniye son yıllarda diğer illerden önemli ölçüde göç almıştır. Nüfus artışı konut talebini arttırmış ve depreme dayanıklılıkları tartışılabilecek çok katlı inşaatlar yapılmıştır. Mimari standardizasyonun olmaması nedeniyle de yerleşim alanının kendine özgü dokusu bozulmuştur.'' diye konuştu.

Bahar Ünlü, şu açıklamalarda bulundu: ''Yapılaşmanın yoğun yaşandığı İstasyon Caddesi ile Akyar çizgisinde taban suyu yüksektir. Tek katlı, bahçeli ve müstakil olarak planlanan Şirinevler bölgesinde hiç endişe...