29 / 04 / 2024

Osmanlı tapusu tapu kaydı geçersiz midir

Osmanlı tapusu tapu kaydı geçersiz midir

Osmanlı tapusu geçersiz midir? Osmanlı tapusu geçerliliğini yitirdi mi? Osmanlı tapusu, kadastro kanununa mı takılıyor? Osmanlı tapusu tapu kaydı geçersiz midir? İşte Osmanlı tapusu geçersiz mi? sorusunun cevabı...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Elinde tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Tapu ve Kadastro'dan son dakika uyarısı geldi! Bunları gözden kaçırmayın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sisteminde kolaylık sağlanması içeriğindeki mesajların gönderildiğine ilişkin şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, arazi tapusu olan kişileri uyardı. İşte arazi tapusuna sahip olanları ilgilendiren detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Tapusu olan ve bu resmi belgenin kayıp edilmesi durumunda neler yapılmaktadır? Peki bu tapu belgesi nasıl bir öneme sahiptir. İşte tüm bu merak edilenlerin yanıtları!

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Osmanlı tapusu tapu kaydı geçersiz midir Haberi

Osmanlı tapusu tapu kaydı geçersiz midir

Osmanlı tapusu geçersiz mi?


Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı, Osmanlı tapularıyla ilgili olarak 10 Şubat 2014'te şu açıklamayı yaptı; 


"Zaman zaman vatandaşlarımız sandıklarının köşesinde saklanmış, dedelerinden kalma Osmanlı tapuları buluyorlar. Vatandaşın nezdinde buldukları tapu kıymetli. Çünkü Osmanlı döneminde tüm gayrimenkullerin bir tapu kaydı yok. Genellikle kıymetli arazilerin tapusu çıkarılmış. Dedelerinden kalma Osmanlı tapularını bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar. Halbuki bu tapu kayıtlarının pek çoğu hukuki geçerliliğini yitirmiş. 


Çünkü kadastro kanunu bir tasfiye kanunu niteliğindedir. Belki bilmediği bir mülk vardır bir yerlerde düşüncesiyle tapu dairesine gelen vatandaş üzüntüyle ayrılıyor. Türkiye genelinde büyük bir oranda taşınmazların tapularını yeniledik. Olmayanların da tapularını verdik. Kayseri'de tapulanması yapılmayan gayrimenkul neredeyse kalmamış durumda. Bu sebepten bunların çoğu hukuki anlamda geçersiz. Biz kadastro...