21 / 05 / 2024

Osmanlı Tulumbacısı yeni fabrika

Osmanlı Tulumbacısı yeni fabrika

İzmitli Özcan Durmaz, 8 ayrı çeşitte ürettiği Osmanlı tulumbalarının formülünü sır gibi saklıyor. Günde 40 bin adet tulumba üreten Durmaz, bir yandan 1 milyon dolar yatırımla yeni bir fabrika kurmanın hazırlığını da yapıyor...

A101 11-17 Mayıs yeni aktüel kataloğu! A101’de şimdi de dana kıyma, siyah çay, yoğurt, peynir ve balda indirim var!

A101 her hafta olduğu gibi bu hafta da merakla beklenen “Haftanın Yıldızları” aktüel kataloğunu resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Peki A101'de 11-17 Mayıs 2024 tarihlerinde hangi ürünler indirimde?

Ticari araçların efsanevi modeli Ford Transit Minibüs’e zam geldi mi?

Ford’un ticari araç sınıfında yer alan ve ticari araç satın almak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Transit Minibüs’ü yeni fiyatı merak ediliyor. Ford, her ay olduğu gibi bu ay da Transit Minibüs’ün yeni fiyatını resmi internet sitesinden yayımladı.

Altın fiyatlarında akılalmaz yükseliş! Gram altın resmen uçuşa geçti! 

Altın yatırımcısı yeni güne mutlu başladı. Altın fiyatları dün akşam açıklanan Fed faiz kararı ile rekor seviyelere ulaştı. Peki, 4 Mayıs Perşembe günü güncel gram, çeyrek, yarım, tam, cumhuriyet, ata, tam altın fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Uzmanlardan ev almak isteyenlere son dakika uyarısı! Yeni Evim kampanyasında buna dikkat!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyasının açıklanmasıyla birlikte Türkiye'nin birçok yerinde fiyatlara da zam yansıtıldı. Verilen detaylara göre, uzmanlar yurttaşları dikkatli olmaya davet etti.

O bölgeler için korkutan deprem uyarısı! Yeni binalar bile yıkılabilir! 

Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Kararı’nın riskleri eksik gösterdiği iddiası gündeme geldi. Jeoloji Mühendisleri Odası, başta İzmir’in körfez bölgesi olacak şekilde pek çok şehirde depreme dayanıklı olarak yapılacak yeni binaların dahi ilk depremde yıkılabileceğini söyledi.

İş dünyasına asgari ücrete 'enflasyon' zammı çağrısı: Yeni rakam açıklandı

Asgari ücrete Temmuz zammı konusunda çalışmalar devam ederken maaşların kaç liraya yükseltileceği merak ediliyor. İş dünyasından asgari ücretliler için “artırma” çağrısı geldi. İşte sıcak gelişmenin detayları…

Bu cumartesi ŞOK ucuz ürünleri! 28-31 mayıs yeni katalog yayınlandı...

Her hafta olduğu gibi bu haftada ŞOK Market yeni ürünlerinin yer aldığı kataloğu yayınladı. 28-31 Mayıs tarihlerinde geçerli olan ürünler, her mağaza için en az 1 adet stok ile sınırlı olacak. Ürünlerin stokları konusunda ŞOK Market’in web sitesinden bakabilirsiniz.

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

İnşaat sektörü 2021'de temkinli büyüyecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs yeni meslekleri ortaya çıkardı. 2021 istihdam piyasasında ise inşaat sektörü temkinli büyümeye devam edecek.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

Koronavirüs küresel ticaret ilişkilerindeki değişiklikleri hızlandıracak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tedarik zinciri değişikliklerini hızlandıracağını belirterek, tedarik zincirlerinin daha sağlam, parçalı ve bölgesel odaklı hale geleceğini bildirdi. 

Osmanlı Tulumbacısı yeni fabrika Haberi

Osmanlı Tulumbacısı yeni fabrika

Geleneksel Türk tatlısı ‘tulumba’yı markalaştırarak Türkiye’ye yayan İzmitli Özcan Durmaz, 8 ayrı çeşitte ürettiği Osmanlı tulumbalarının formülünü sır gibi saklıyor. Günde 40 bin adet tulumba üreten Durmaz, bir yandan 1 milyon dolar yatırımla yeni bir fabrika kurmanın hazırlığını da yapıyor.

İzmitli Osmanlı Tulumbacısı’nın genç patronu Özcan Durmaz, babasından devraldığı tatlıcılık işini bölgesinde gayet sakin ama başarılı yürütüyordu. Sabah çok erken saatlerde hamur üretimi başlıyor, akşama kadar müşterilerine tulumbalarını satıyor, saat 17.00’yi gösterince de paydos ediyordu. Bu sakin hayat Almanya’da market işleten Orhan Durmaz’ın Türkiye ziyaretiyle beraber değişti. Akşamları da çalışmaya başlayan kardeşler, günde sattıkları tulumba miktarının en az


3-4 katını birkaç saatte satıyorlardı. Bundan sonra bu geleneksel Türk tatlısı, önce çikolatalı ardından da 6 ayrı çeşitte daha üretilmeye başlandı. Tulumbayı sekiz...