16 / 05 / 2024

ostim şirket hesaplarında usulsüzlük yapıldımı

ostim şirket hesaplarında usulsüzlük yapıldımı

Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş, şirket hesaplarında yapılan usulsüzlük sonucu kayıp tutarların tazmini için Ankara İli, Yenimahalle İlçesinde iki adet dükkan ve bir adet mesken niteliğindeki gayrimenkulleri devraldı...

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Antalya'da 500 milyonluk villa vurgunu!

Antalya'da tatil bölgelerinde yer alan villaları, kendi evleri gibi sunan ve kiralayan ve 110 kişi sahte sosyal medya hesabı ile dolandıran şebekeye operasyon düzenlendiği açıklandı. Buna göre, yakalanan 35 şüphelinin banka hesaplarında 500 milyon TL'lik hareket saptandığı duyuruldu.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, ek zamların ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken SGK uzmanı, Dilet Ete, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyinde olacağını açıkladı.

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüm bankalar resmen açıkladı! Hesaplara geri ödemesiz en az 12 bin 660 TL yatacak!

Ekim ayının son günleri yaşanırken, birikimlerini mevduat hesaplarında değerlendirmeyi düşünen yatırımcılar için bankalar arasındaki farklılaşan faiz oranları büyük bir önem taşıyor. Bu kapsamda, 400 bin TL’nin 32 günlük faiz getiri hesabı yapıldı. İşte detaylar...

Elinde nakit parası olanlar dikkat! 100 ve 200 bin TL’nin aylık faiz kazançları peş peşe açıklandı!  

Bankaların mevduat hesapları için revize ettiği faiz oranları, vatandaşlar için önemli bir yatırım fırsatı sunuyor. 32 günlük mevduat hesaplarında ortalama yüzde 40 faiz verilirken, 92 günlük mevduat hesaplarında ise yüzde 45.5 ortalama ile faiz teklifi sunuluyor. İşte detaylar...

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

KKM hesapları düşüyor, TL mevduat faizi yüzde 50’ye koşuyor!

Ekonomi yönetiminin KKM’yi kademeli terk etme planına göre TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan değişiklikle TL mevduat faizlerinde yükseliş, KKM'ye verilen faizlerde düşüş bekleniyor.

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) kademeli terk etme planı için bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan düzenlemeyle beraber TL mevduat faizlerinde artış, KKM'ye verilen faizlerde düşüş olması öngörülüyor.

Güzide Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Güzide Gayrimenkul Sanayi Ticaret Anonim Şirket Zeytinburnu'nda 16 milyon 801 bin 747 TL sermaye bedeli ile Mustafa Mertcan tarafından kuruldu.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) parasal sıkılaşma adımlarını sürdürürken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüşün bu hafta da devam ettiği öğrenildi.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.

ostim şirket hesaplarında usulsüzlük yapıldımı Haberi

ostim şirket hesaplarında usulsüzlük yapıldımı


Ostim tarafından yapılan açıklama şöyle:


30.11.2013 tarihli kap ilanında açıklandığı üzere Şirketimiz hesaplarında yapılan usulsüzlük sonucu Şirketimizin kayıp tutarının belirlenmesi ve tazmin edilmesi için adli ve idari çalışmalar devam etmektedir. 


Borçların tazmini amacıyla bugün itibariyle Ankara İli, Yenimahalle İlçesinde iki adet dükkan ve bir adet mesken niteliğindeki gayrimenkuller, Yönetim Kurulumuzun 13.12.2013 tarih, 2013-105 sayılı kararı ile bedel ödenmeksizin devralınmıştır. Sözkonusu gayrimenkullere ilişkin değerleme çalışmaları sermaye piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek ve mahsuplaşma işlemleri bu değerler üzerinden yapılacaktır.


Halen devam edilen çalışmalar sonucu tespit edilecek kayıp tutarı ve nakdi-gayrinakdi olarak tazmin edilen tutarlar ayrıntılı olarak kamuoyuna...