14 / 05 / 2024

otel inşaatlarına kredi desteği

otel inşaatlarına kredi desteği

Bakanlar Kurulu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) yarım kalmış otellerin tamamlanması için faiz destekli kredi imkânını onayladı. KKTC turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin finansman ihtiyaçları karşılanacak...

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatına yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatlarına yeniden start verdi.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İzmir'de gökdelen inşaatları tam gaz!

İzmir, kamuoyunda zaman zaman yüksek binaların inşaatlarına ilişkin tartışmalarla gündeme geliyor. İzmir'de yer alan gökdelenlerin ve yeni süreçte hayata geçirilmesi planlananların listesi merak ediliyor. İşte İzmir2in gökdelenleri...

İbrahim Kalın'dan Arnavutluk'taki konut inşaatlarına ilişkin açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Resmi çalışma ziyareti çerçevesinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Kalın burada konut inşaatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Radisson Grup otel yatırımlarına hız verdi!

Radisson Otel Grubu, koronavirüs salgınında otel inşaatlarına devam ediyor. Otel grubu pandemi döneminde 16 yeni tesis açılışı yaptı.

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

Koronavirüs otel inşaatlarını vurdu!

Otelleri.net ekibinden Ecem Güneş, Emlakkulisi.com okurları için ''Koronavirüs otel inşaat sektörüne olumsuz etkileri'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

otel inşaatlarına kredi desteği Haberi

otel inşaatlarına kredi desteği

Bakanlar Kurulu; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC) yarım kalmış otellerin tamamlanması için faiz destekli kredi imkânını onayladı. Yarım kalmış otel işletmecilerini sevindiren karar ile KKTC turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin finansman ihtiyaçlarını karşılayacak. Ülke ekonomisine katkı sağlanmasının hedeflendiği destekten; komple yeni yatırım olanlar, inşaatı devam edip en az %50 tamamlanma seviyesine gelmiş olanlar, fiziki koşulları tamamlanmış ancak işletmeye açılamamış, işletmeye açılmış ancak finansman sıkıntısı çekenler, işletmeye ara vermiş olanlar veya turizm amacı dışında kullanılıp yeniden turizm amaçlı kullanılmasına karar verilen tesisler yararlanabilecek. Bunların yanı sıra, Lefkoşa Surlariçi ve Gazimağusa Surlariçi bölgelerindeki butik otel veya turistik pansiyona yönelik yatırımlar da desteklenecek.


Denge...