05 / 05 / 2024

Otel piyasası

Otel piyasası

Turizm Bakanlığı’na göre turist sayısı artıyor ama otelciler talep yokluğundan fiyatları düşürüyor. Başkanı Timur Bayındır otelcilerin şikâyet halinde olduğunu belirtti.

Turizm ve otel piyasasının 2021 karnesi!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş, '2021 Yılı ve Sonrası Turizm (Otel) Piyasası Analizi' başlığıyla hazırladığı raporda, Türkiye'nin turizm sektörünü değerlendirdi. 

Martı GYO Martı Myra Otel revize değerleme raporu yayınlandı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket portföyünde yer alan Antalya Tekirova Martı Myra Otel'e ait değerleme raporu Sermaye Piyasası Kurulu'nun talebi doğrultusunda revize edildi ve yayınlandı. 

Choice Hotels, Türkiye'de 3 yeni otel açacak!

Choice Hotels, 2014 yılında Clarion markasıyla girdiği Türkiye piyasasında Ascend Hotel Collection markasıyla Alaçatı, Cunda ve Bodrum’da üç yeni otel açacak.

Martı Otel'den SPK'ya başvuru!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada tahvil ihraç başvurusunun işlemden kaldırılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulduğunu bildirdi. Şirketin KAP açıklaması şöyle:

Emlakçılar, CNR fuarında otel piyasasını masaya yatıracak!

EMLAK sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer alacağı "Emlak 2014 - Konut. İşyeri Satınalma. Kiralama ve Finansman Fuarı", 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek.

Kenan İmirzalıoğlu'nun otel inşaatı komşularını rahatsız etti!

Kenan İmirzalıoğlu oyunculuktan kazandığını emlak piyasasında değerlendiriyor. Özellikle Taksim-Cihangir'de gayrimenkule yatırım yapan Kenan İmirzalıoğlu bu bölgede otel yaptırmak için apartman almıştı. Mahallede yaşayanların bu durum hiç hoşuna gitmedi.

Artık yeni trend suyun içine inşaa edilen oteller!

 Otel piyasasında son trend, otellerin mümkün olduğunca suyla iç içe olmasını sağlamak. Okyanusun altına inşa edilen bir otel kompleksinden, yatak odası su yüzeyinin altında olan kulübelere kadar bu oteller, suyun ihtişamından yararlanıyor.

Crystal, bu yıl 2 bin 100 odalı iki otel satın aldı

Crystal Otelleri Üst Düzey Yetkilisi Umman Çetinbaş, krize rağmen otel zincirinin büyümeye devam ettiğini,
yeni oteller yaparak turizm hizmetine sunduklarını söyledi

Yılmaz Ulusoy: Çeşme'ye otel yapacağız

Ulusoy Holding Eşbaşkanı Yılmaz Ulusoy, "Çeşme'ye bir otel yaparak, turizm sektöründe de yerimizi alacağız." dedi

Eskişehir İl Özel İdaresi arsa ve otel satacak!

Eskişehir İl Özel İdaresi İl Encümeni arsa ve termal otel satacak

Belek'teki Susesi Otel, Platinium Oteller'de 5'inci oldu

Antalya Belek'teki Susesi Otel, Uluslararası Platinium Oteller kategorisinde 5'incilik ödülü kazandı

Ant Yapı'dan 60 milyon dolara 2 otel!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 2 otel yapımı için kolları sıvadıklarını açıkladı

Mubariz Mansimov, HSBC binasını otel yapacak!

HSBC eski Genel Müdürlük binasını TMSF'den satın alan Mubariz Mansimov, buraya lüks bir otel yapacak

Otel piyasası Haberi

Otel piyasası

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır otelcilerin şikâyet halinde olduğunu belirterek, “Fiyatlar ve doluluk oranlarımız çok düşük. Önümüzdeki sezonu vahim görüyorum” dedi. Ayrıca, turizm bölgesinde Arapların mülk edinmesi ve günlük kiralık daireler de otelleri kötü yönde etkiledi. Bayındır, “Otellerde doluluk oranı çok düşük. Son yılların en kötü hali diyebiliriz. Buna karşın fiyatları çok çok aşağı çektik. Üstüne üstlük şu anda İstanbul’da sürekli otel yapılıyor. Önümüzdeki sezon yığınla otel faaliyete geçecek. Bunlar fiyat kırarak başlayacak ve piyasayı daha aşağı çekecekler. Zannediyorum önümüzdeki sezon turizm açısından vahim geçecek” şeklinde konuştu. 


Açıklanan artış gerçeği yansıtmıyor 


Özel Belgeli ve Nitelikli Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ) Başkanı Zeynel Bozkurt, bakanlığın açıkladığı artış rakamlarının turizm için etkisi olmadığını belirterek “Artış dedikleri Suriyeliler mi,...