03 / 08 / 2024

Otel Tirem satıldı mı

Otel Tirem satıldı mı

İşletmeciliğini yaptığı Otel Tirem'in belediye tarafından satışa çıkarılacağını belirten Mimar Nihat Koç, 2026 yılına kadar kira sözleşmesi bulunan otelin satışı ile ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu

40 yıldır tamamlanamayan otel satıldı! Yeni sahibi Serdar Bilgili oldu

İnşaatı 40 yıldır tamamlanamayan ve Ankaralıların ‘bitmeyen otel’ olarak adlandırdığı Büyük Çankaya Oteli’nin satışı gerçekleşti. İş insanı Ahmet Hattat’ın sahibi olduğu otel Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’ye satıldı.

5 yıldızlı otel icradan satılacak! İşte dudak uçuklatan fiyatı

Antalya'nın Kemer ilçesinde 11 bin metrekare alan üzerine kurulu 5 yıldızlı otel icradan satılacak. İşte denize sıfır konumdaki Palmet Beach Resort Hotel'in özellikleri...

98 otel icradan satılıyor!

Bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmadığı halde 2020 yılında 98 otel icradan satışa çıkarıldı. 2021'de de yılın ilk iki ayında 12 otel için icra işlemi yapıldı. En çok satılık otel bulunan il Muğla oldu.

Martı Myra Otel'in satışının düşürülmesi için başvuru yapıldı!

Martı GYO icradan satışa sunulan Martı Myra Otel'in satış kararının düşürülmesi için İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'ne başvuru yaptı...

Kahramankazan'daki termal otel 20.2 milyon TL'ye satıldı!

Kahramankazan Belediyesi tarafından inşa edilen ermal otel, gerçekleşen ihalede satıldı. İhaleye 20 milyon 200 bin TL'lik teklif veren Cem Veb-Ofset firması otelin yeni sahibi oldu.

Bebek Hotel, Katar Kraliyet Ailesi’ne mi satıldı?

Bir dönem önemli edebiyatçıların buluşma noktası olan ünlü Bebek Hotel, 220 milyon dolar bedelle Katar Kraliyet Ailesi’ne satıldığı iddia edildi. Otel Ocak 2019'da rezidansa dönüşüyor.

Antalya Vera Mare Resort Otel icradan satıldı!

Antalya'nın Serik ilçesi'nde bulunan Vera Mare Resort Otel icradan satıldı. Vera Hotels Grubu'na ait otel 89 milyon 551 bin liraya Fibabanka'nın oldu.

Kuşadası İmbat Otel satıldı!

Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi plajlarında denize sıfır konumda yer alan İmbat Otel satıldı.

My Bade Otel icradan satışa çıkarıldı!

İstanbul İli Şişli İlçesi, Şişli Mahallesi'nde yer alan 4 yıldızlı My Bade Otel icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan otel için 150 milyon TL bedel isteniyor. 

Kervansaray'ın Bodrum'daki oteli icradan satıldı!

Kervansaray Grubu’na bağlı Bodrum’daki otel, bugün yapılan icra ihalesi ile satıldı. 94 milyon 239 bin TL bedel belirlenen otel 47 milyon 150 bin TL’ye satıldı.

Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı!

Türk iş adamı Abu Bakr'ın satın aldığı Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı. Otel beş yıldızlı otellerin en iyisi olmayı hedefliyor.

Bandırma Grand Asya Otel satıldı!

Balıkesir’in Bandırma Belediyesi’ne ait Grand Asya Oteli’nin yarı hissesi satıldı.Bandırma Belediyesi, mülkiyetinde olan Grand Asya Oteli’nin yüzde 49’luk hissesini sattı.

Özyurtlar İnşaat N5 Suites'in yüzde 80'i satıldı!

Özyurtlar İnşaat'ın N5 Suites Otel+Residence projesi için düzenlediği Yatırımın En Kazançlı Formülü kampanyası yoğun ilgi gördü. Ekim ayı boyunca satışa sunulan 73 dairenin yüzde 80'ine denk gelen 60'ı satıldı.

Otel Tirem satıldı mı Haberi

Otel Tirem satıldı mı


Koç Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nihat Koç, 1997 yılından bu yana işletmeciliğini üstlendikleri Otel Tirem'in, belediye tarafından düzenlenen satış ihalesinde ortaya bazı hukuki sorunlar çıkabileceğini söyledi. Tire Belediyesi ile 2026 yılına kadar kira sözleşmeleri olduğunu hatırlatan Koç, mülkiyeti Tire Belediyesi'ne ait olan iki yıldızlı otelin yaşanan hukuki süreçte mevcut alıcıları da mağdur edebileceğini öne sürdü. 


3 yıldızlı olacak

2011 yılında belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda otele bugüne kadar toplam 725 bin lira yatırım yaptıklarını ifade eden Koç, "İşletim haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Şimdi 'Oteli satışa çıkaracağız boşaltın' diyorlar. Belediyeye aylık 7 bin 620 lira kira ödüyoruz. 2015 yılında TEFE-TÜFE oranında kira bedelinde yüzde 10 artış sağlanacak. Şehrimizin en gözde mekanlarından biri olan Otel Tirem'in dış sıvası, boyası, elektrik tesisatı,...