03 / 08 / 2024

Otel Tirem satış son durum

Otel Tirem satış son durum

İşletmeciliğini yaptığı Otel Tirem'in belediye tarafından satışa çıkarılacağını belirten Mimar Nihat Koç, 2026 yılına kadar kira sözleşmesi bulunan otelin satışı ile ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu

Kayseri'de 2 adet otel arsası satılıyor! İhalesi 25 Nisan'da! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Belediyeye ait olan, Melikgazi ilçesi, Erciyes Mahallesi 8859 ada 17 parsel ve 8859 ada 18 parselde bulunan turizm tesis alanı (otel) arsalarını satıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? 

İBB’ye ait Swissotel arazisinin satışında son durum! Mahkemeden dur kararı geldi!

Mahkeme tarafından, Beşiktaş’taki İBB’ye ait 63 dönüm büyüklükteki boğaz manzaralı Swiss Otel arazisinin satışı için İBB Meclisi’nde alınan kararın yürütmesi durduruldu. İşte ayrıntılar...

İzmir'deki Ege Park Balçova AVM ve otel icradan satışa çıkarıldı!

Geçen yıl hayatını yitiren İzmirli iş insanı Kasım Pırlant'a ait olan İzmir'deki Balçova Ege Park AVM ve otel, İzmir 3. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. 305 milyon lira değer biçilen taşınmaz için ilk açık artırma ihalesi 21 Mart’ta yapılacak.

Pedasos Altınel Otel satılıyor! 39 milyon 500 bin TL'ye!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Behramkale Köyü'nde yer alan Pedasos Altınel Otel'i satıyor. İşte ayrıntılar...

Kayseri Büyükşehir, Erciyes'te turizm imarlı arsa satacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erciyes'te turizm tesis alanı imarlı otel arsası satıyor. 

5 yıldızlı otel icradan satılacak! İşte dudak uçuklatan fiyatı

Antalya'nın Kemer ilçesinde 11 bin metrekare alan üzerine kurulu 5 yıldızlı otel icradan satılacak. İşte denize sıfır konumdaki Palmet Beach Resort Hotel'in özellikleri...

First Class Otel icradan satılıyor! 37.2 milyon TL'ye...

Aydın ili, Didim ilçesi, Altınkum Mahallesi, Gevrek Mevkiinde yer alan ve 4672 ada 4 parselde kayıtlı First Class Otel icradan satılıyor...

Kervansaray Lara Otel'in satış ihalesi yapıldı!

Galeri Kristal Tur. İnş. Pazarlama ve Tic A.Ş.'nin Kervansaray Yatırım'dan alacakları dolayısıyla ipotekli olan Lara Oteli'nin icra yolu ile açık arttırma yolu ihalesi yapıldı. Satış henüz gerçekleşmedi. 

Türkiye'de 3 yılda 271 otel icralık oldu!

Kovid-19 algını sebebiyle bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmamasına rağmen 271 otel icradan satışa sunuldu. 2019'da 90 adet otel icralık olurken, 2020 yılında sayı 96'ya yükseldi. 2021'de de 83 adet otelin icralık olduğu belirlendi.

98 otel icradan satılıyor!

Bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmadığı halde 2020 yılında 98 otel icradan satışa çıkarıldı. 2021'de de yılın ilk iki ayında 12 otel için icra işlemi yapıldı. En çok satılık otel bulunan il Muğla oldu.

Ahu Aysal'dan 'Les Ottomans' açıklaması: Bir ayağım gitti!

Les Ottomans Otel’in eski sahibi Ahu Aysal, Les Ottomans Otel’in satılmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Oteli çocuğu gibi gördüğünü anlatan Aysal, “Bir ayağım toprak altında kaldı” açıklamasında bulundu.

Kuşadası Blue Vista Hill Otel icradan satılıyor!

Kuşadası İcra Dairesi tarafından Hacı Feyzullah Mahallesi'nde bulunan Blue Vista Hill Otel satışa çıktı. Lüks otelin satış bedeli ise 80 milyon TL olarak belirlendi. 

Martı Myra Otel'in satışı iptal edildi!

Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Otelin satışının iptal edilmesine karar verildi. 

Otel Tirem satış son durum Haberi

Otel Tirem satış son durum


Koç Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nihat Koç, 1997 yılından bu yana işletmeciliğini üstlendikleri Otel Tirem'in, belediye tarafından düzenlenen satış ihalesinde ortaya bazı hukuki sorunlar çıkabileceğini söyledi. Tire Belediyesi ile 2026 yılına kadar kira sözleşmeleri olduğunu hatırlatan Koç, mülkiyeti Tire Belediyesi'ne ait olan iki yıldızlı otelin yaşanan hukuki süreçte mevcut alıcıları da mağdur edebileceğini öne sürdü. 


3 yıldızlı olacak

2011 yılında belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda otele bugüne kadar toplam 725 bin lira yatırım yaptıklarını ifade eden Koç, "İşletim haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Şimdi 'Oteli satışa çıkaracağız boşaltın' diyorlar. Belediyeye aylık 7 bin 620 lira kira ödüyoruz. 2015 yılında TEFE-TÜFE oranında kira bedelinde yüzde 10 artış sağlanacak. Şehrimizin en gözde mekanlarından biri olan Otel Tirem'in dış sıvası, boyası, elektrik tesisatı,...