19 / 07 / 2024

Otomerkezi net şubeleri

Otomerkezi net şubeleri

Otomerkezi.net ceo'su Muhammet Ali Karaş, ikinci el araba pazarı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ali Karaş, geçen yıl 650 araç satarak 150 milyon TL ciroya ulaşan Otomerkezi.netin bu yıl 14 şube sayısını 30'a yükseltmeyi planladıklarını belirtti...

İcradan gelen ihale araçları ikinci el piyasasını etkileyecek mi? Kaç adet otomobil satılacak? Hemen bakın!

Son günlerde tartışılan icralık ikinci el araçların ihalesiyle ilgili olarak Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Depolarda 700 bin araç var ancak bu satıştan trafiğe çıkacak nitelikte 25 bin adede zor ulaşılır. Bu da piyasayı fazla etkilemez” dedi.

İkinci el otomobile talep çok ama kredi yok!

Her 10 otomobilden 7’sinin kredi ile satın alındığını belirten Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bu yılın ikinci yarısı itibarıyla bu durum değişti. İkinci el otomobile talep çok yüksek, ancak şu anda her 10 kişiden ancak 2’si krediye erişebiliyor” dedi.

Yönetmelik sıfır araçta etkili oldu! Artık bayiler kayıt dışı ödeme almıyor!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Bayi tarafında artık sıkıntıların ortadan kalktığı görülüyor. Ancak ilan sitelerinde sıfır araçlar için kapora dolandırıcılıkları ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşımız dikkat etsin” dedi.

Otomerkezi 2020'de 16 şubeye açacak!

Otomerkezi.net ceo'su Muhammet Ali Karaş, ikinci el araba pazarı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ali Karaş, geçen yıl 650 araç satarak 150 milyon TL ciroya ulaşan Otomerkezi.netin bu yıl 14 şube sayısını 30'a yükseltmeyi planladıklarını belirtti...

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konut alıcısının en büyük sıkıntısı net-brüt metrekare farkı!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Konut alıcısının kafası net-brüt metrekare konusunda karışık!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından ‘net-brüt’ metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güvenilir inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Net ve brüt metrekareler ayrı ayrı belirtilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutta net brüt kavramına son noktayı koydu. Artık konut alınırken net brüt metrekareler sözleşmede ayrı ayrı yazılacak. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Konutların net ve brüt metrekarelerinin belirtilmesi zorunlu olacak!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin bilgi verdi..

Konutlarda metrekare net ve brüt olarak ayrı ayrı belirtilecek!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Maketten konut satışında net brüt tartışması sona eriyor!

Halk arasında “maketten satış” olarak bilinen ön ödemeli konut satışlarında süregelen “net-brüt” tartışmasında sona geliniyor. Yayınlanan genelgeyle, net ve brüt alanlar açıklığa kavuşturulacak..

Maketten ev satışı ‘net’ olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ön ödemeli konut satış sözleşmesindeki bağımsız bölümlerin “net” ve “brüt” alanlarıyla ilgili kafa karışıklığını gidermek amacıyla genelge yayınladı. İşte yapılan düzenleme...

Otomerkezi net şubeleri Haberi

Otomerkezi net şubeleri

Son dönemde ikinci el otomobil pazarında kurumsal yapılar büyüyor. Bu sektördeki şirketlerden Otomerkezi.net geçen bu yıl şube sayısını 30'a çıkarmayı hedefliyor.

Ekonomist Dergisi'nin bu haftaki sayısında yer alan haberde, Türkiye ikinci el otomobil piyasasındaki artış yer aldı. Otomerkezi.net ceo'su Muhammet Ali Karaş, sektörle ilgili hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarında 2018 yılında 6 milyon 861 bin adet satış yapılmışken, 2019 yılında yüzde 13,5 artışla 7 milyon 793 bin adet satışı yapıldı. 2018'de 1'e 13 olan sıfır otomobile karşı ikinci el otomobil oranı, 2019 yılında 1'e 18 seviyesine yükseldi. Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesi, hurda indirimi gibi destekler otomotivdeki ötelenmiş talebi sıfır ve ikinci el otomobil pazarlarına yönlendirdi. Sıfır otomobil talebi stoklarla sınırlı kalınca, tüketiciler ikinci...