18 / 05 / 2024

otopark sorununa çözümler

otopark sorununa çözümler

Yeni düzenlemeyle otopark sorunu tarihe karışıyor. Yeni yapılarda, otopark sorununun kendi parseli içinde çözülmesi gerekecek. Sorunun binanın parselinde çözülmesinin mümkün olmadığı durumlarda ise 'otopark sertifikası' uygulaması devreye girecek.

Km Global Enerji Endüstriyel Çözümler Limited Şirketi kuruldu!

Km Global Enerji Endüstriyel Çözümler Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kerem İbel ve Murat Ürevül ortaklığında kuruldu.

Çözümler Yapı Ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Çözümler Yapı Ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çözümler Yapı Ve Yapı Malzemeleri Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkeziz Bahçelievler'de yapıldı.

Kiracılar Evden Çıkarılırken Nelere Dikkat Etmeli? Emlakçıdan Önemli Çözümler!

Bahaneyle evden çıkartılan kiracıların dikkat etmesi gereken bir unsur var. Eskişehirli emlakçı Özgür Parlak, bazı bahanelerle evden çıkarılmak istenen kiracıların kendilerini kanıtlayabilmeleri için bir bilgi paylaştı. İşte Parlak’ın konu ile ilgili kiracılar için sunduğu bazı çözümler… 

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 zam sınırı ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarını çözemedi! Farklı çözümler gelebilir mi? 

Konut kiralarında yıllık zam oranları, taşınmaların en fazla olduğu yaz mevsiminde tespit ediliyor. Peki ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara farklı çözümler getirilebilir mi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı. 

Rumelihisarı Bilgi Teknolojileri Ve Finansal Çözümler Anonim Şirketi kuruldu!

Rumelihisarı Bilgi Teknolojileri Ve Finansal Çözümler Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Topdemir tarafından kuruldu.

Tr Bıotech Biyolojik Çözümler Anonim Şirketi kuruldu!

Tr Bıotech Biyolojik Çözümler Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Rustam Barona Mujtasıbov ve Doğal Kimyevi Maddeler ve Zirai İlaçlar Sanayi ortaklığında kuruldu.

Aşırı pahalı konut sorununa çözüm raporu açıklandı: Öncelik dar gelir grubuna verilmeli

Türkiye'de son bir yılda aşırı pahalanan konut fiyatları ve kira sorununa Saadet Partisi'nden çözüm önerisi geldi. Partinin yaptığı değerlendirmede dar gelir grubunun konuta erişiminin önceliklendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Erka Yapısal Çözümler Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erka Yapısal Çözümler Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Sercan Erturan, Yiğit Alp Karapanca tarafından kuruldu.

Fatih Mehmet Maçoğlu'dan öğrencilerin barınma sorununa çözüm!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kiralık ev bulamayan öğrencilerin sorununa çözüm sunacaklarını dile getirerek Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yurt inşaatıyla ilgili açıklamada bulundu.

İmza Mimari Çözümler Limited Şirketi kuruldu!

İmza Mimari Çözümler Limited Şirketi  Sarıyer’de  10  bin TL sermaye bedeli  ile Ayşe Sevil Taplamacı  ve Barış Yurtsever tarafından kuruldu.

Gmr Mimari Çözümler Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gmr Mimari Çözümler Ve Reklam Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadri Ağca ve Sedat Karadağ ortaklığında kuruldu.

Microcement Mimari Çözümler Limited Şirketi kuruldu!

Microcement Mimari Çözümler Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Şefik Kerem San tarafından kuruldu.

otopark sorununa çözümler Haberi

otopark sorununa çözümler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde yaşanan otopark sorununu kökten çözmeye hazırlanıyor. Türkiye'de ilk olacak "otopark sertifikası" uygulamasından, belediyelerin "otopark hesabı" oluşturmasına kadar getirilecek birçok düzenlemeyle, Türkiye'de park yeri sorununun yaşanmadığı yeni bir dönem başlayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin "otopark sorununu çözmek için devrimci nitelikte" olduğunu belirttiği düzenlemeye ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmayla, bugünün koşullarına göre yetersiz kaldığı ifade edilen İmar Kanunu'ndaki otopark maddesi revize edilecek, bu kapsamda yeni bir yönetmelik çıkarılacak.


Otoparklara ilişkin mevcut tebliğde "üç konut için bir otopark" şartı yer alırken, bu durum bugün "Hemen her ailenin bir aracı bulunduğu, hatta ikinci ve üçüncü araçların da kullanıldığı" göz önüne alınarak değiştirilecek. Düzenlemeye göre, yeni yapılarda, otopark sorununun kendi...