24 / 07 / 2024

Otoyol 1

Otoyol 1

1975 yılında Mecidiyeköy Üst Yolu'nun hizmete girmesiyle İstanbul 1. Çevre Yolu tamamen bitmiş. Çevre Yolu'nun hizmete girmesiyle Ankara Asfaltı'nı Londra Asfaltı'na bağlayan karayolu kesintisiz bağlanmış.

1968 yılında İstanbul 1. Çevre Yolu'nun güzergahı belli olmuş!

1968 yılında İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak olan, 22 kilometre uzunluğundaki çevre yolunun güzergahı belli olmuş. Güzergah tamamen arsalar üzerinden yürüyecekmiş ve istimlak bedeli 350 - 400 milyon lira arasında olacakmış.

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Romanya, son senelerin en önemli altyapı projelerinden birini hayata geçiriyor. Karpat Dağları’nı delecek olan otoyol projesinin kazananı Cengiz İnşaat ve MAPA oldu. 

Çin, Taklamakan Çölü’nün ortasına otoyol yapacak!

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü'nün ortasına 1.2 milyon kumu taşıyarak otoyol yapacak.

Tekfen'den Katar'a 2.1 milyar dolarlık dev proje!

Tekfen İnşaat Katar'da yaklaşık 2.1 milyar dolar bedelle Al Khor Expressway otoyol projesini inşa edecek. 36 ay sonra teslim edilecek otoyol projesi 34 kilometre uzunluğunda olacak.

IC İçtaş Rusya'nın otoyol projesinde taşeron oldu!

IC İçtaş milyarlık projede taşeron oldu RUSYA'NIN Novgorod bölgesinde sözleşme bedeli yaklaşık 1.2 milyar euro olan otoyol inşaat projesinde Türk inşaat şirketi IC içtaş taşeron olarak belirlendi.

Limak İnşaat’a Kuveyt’ten 1 milyar dolarlık iş!

KUVEYT iki hafta içinde Limak İnşaat ve İtalyan Salini Impregilo ile otoyol ve altyapı işleri inşaatı için 1 milyar dolar tutarında sözleşme imzalamayı planlıyor.

Kuveytlilerle Güney Al Mutlaa projesi için 1 milyar dolarlık anlaşma!

Kuveyt iki hafta içinde Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak İnşaat ve İtalyan Salini Impregilo ile otoyol ve altyapı işleri inşaatı için 1 milyar dolar tutarında sözleşme imzalamayı planlıyor.

3. köprü ve otoyol projesi için 1 milyon kilo dinamit patlatıldı!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında kayaları patlatıp yol açmak için bugüne kadar yaklaşık bin ton civarında, yani 1 milyon kilodan fazla dinamit kullanıldı...

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol projesinin yüzde 32'si tamamlandı!

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Gebze -Orhangazi-İzmir Otoyol projesinin yüzde 32'si tamamlandı. Projede taşınmaz sahiplerine 1,31 milyar lira ödenerek kamulaştırmanın yüzde 82'si tamamlandı.

Bursa'dan İstanbul ve İzmir 1'er saate düşecek!

İzmir ve İstanbul bize komşu kapısı İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Projesi İstanbul ile İzmir'i birbirine bağlayacak. Buradaki ana arterlerden birisi ise Bursa olacak. Bursa'dan İstanbul ve İzmir 1'er saate düşecek...

ParkLife Konutları Kurtköy'de 214 bin 500 TL'ye 2+1!

ParkLife, E-6 ve otoyol gişelerine 1,5 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 4,5 kilometre, FSM Köprüsü'ne 15 dakika, Boğaziçi Köprüsü'ne ise 15 dakika uzaklıkta konumlandırıldı

Bu yıl toplam 1.975 kilometre otoyol ve köprüler özelleştirilecek!

Bu yılın en önemli özelleştirmeleri, toplam bin 975 kilometre uzunluğundaki otoyol ve köprüler olacak

Otoyol projesinde Karayolları bürokratları ucuza arazi sattı!

İstanbul-İzmir arasındaki otoyol projesinin Yalova ayağında 2006'dan bu yana Karayolları çalışanları ve yakınlarının 1 milyon metrekare araziyi köylülerden ucuza aldığı ortaya çıktı

Ali Ağaoğlu evleri sattı, 1 milyon TL'lik Ferrari aldı

İşadamı Ali Ağaoğlu, Ferrari'nin son modelinin Türkiye'deki ilk sahibi oldu. 1 milyon TL'lik 'otoyol canavarında' yok yok

Otoyol 1 Haberi

Otoyol 1



KÖPRÜ VE ÇEVREYOLU İÇİN 400 PERSONELLİ MÜDÜRLÜK KURULDU


Mecidiyeköy üst geçidi resmen hizmete girdi


İSTANBUL


  Mecidiyeköy üst yolunun hizmete girmesiyle İstanbul Çevre Yolu tamamen bitmiş ve dün Gayrettepe Kavşağı'nda yapılan törenle trafiğe açılmıştır.

  Çevre Yolu'nun tamamlanarak trafiğe açılması ile Ankara Asfaltı'nı Londra Asfaltı'na bağlayan karayolu da kesintisiz, transit geçiş üstünlüğü sağlanmış oldu.

  Mecidiyeköy üst yolu ve çevre yollarının açılış törenin konuşmayı yapan İstanbul Valisi Namık Kemal Şentürk, sistemin etkinliğini ve faydasını temenni ettiğini söylemiş ve ''Metropoliten alanda karayolu kitle ulaşımının düzenli hale gelmesini sağlamak gayesine matuf bu talebimizi, halka hizmet ve halkın huzurunu prensip bilen hükümetimizin değerlendireceğine inanıyorum.''...