28 / 04 / 2024

Oturum İzni

Oturum İzni

Gayrimenkul alan yabancılara oturum izni verilmesiyle ev satın alan Çinli sayısında patlama yaşayan Güney Kıbrıs haberlerinin ardından gözler bu uygulamayı yapan diğer ülkelere çevrildi. İşte ev alma şartıyla vize derdinden kurtaran o ülkeler…

Yabancılara verilen oturum izni uzatılıyor!

Turkuvaz Yayın Grubu'nun düzenlediği geleneksel zirvede Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yabancılara verilen oturum izninin uzatılacağını söyledi...

İçişleri Bakanlığı'ından zengin turiste izin: Yatı olana 5 yıl ikâmet!

İçişleri Bakanlığı zengin turistleri ülkeye çekmek için çalışma başlattı. Türkiye'ye gelen ya da gelmek isteyen yat sahipleri ve ailelerine 5 yıl geçerli ikâmet vizesi verilecek

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Emlak Konut GYO, Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir Hoşdere 7. Etap 2. Oturum İhalesine 4 firmadan teklif!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Başakşehir Hoşdere 7. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturum sonucuna ilişkin açıklama yaptı. 

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

Fransa'da göçmenler oturum izni ve konut talebiyle gösteriler düzenledi!

Fransa'da kendilerine oturum izni ve konut imkanı verilmesini talep eden göstericiler, hükümet karşıtı pankartlar taşıdı.

Mehmet Kalyoncu: Oturum amaçlı konut geliştirilmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Suudi Arabistan'da 'Ayrıcalıklı Oturum Sistemi' başladı!

Suudi Arabistan'da hayata geçirilen "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı sunuluyor.

Emlak Konut Saraçoğlu ihalesinde ilk oturum yarın!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilecek Saraçoğlu projesinde ilk oturum yarın yapılacak. Aslına uygun olarak yenilenecek olan Saraçoğlu, Kızılay'ın çehresini değiştirecek...

Konut alan yabancıya oturum müsaadesini noterde verelim!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bugün, oturum izni için gereken yatırım tutarını 100 bin dolara çeksek; yabancıya oturum iznini de noterde versek, ülkemize çok ciddi bir ihracat geliri ve katma değer oluştururuz” dedi.

Hem oturum hem yatırımcıların gözdesi Beytepe!

MiaVita Beytepe Projesi Yatırımcısı Nurettin Yılmaz,Beytepe semtinin gün geçtikçe değerine değer kattığını söylerek “Beytepe fark yaratan konumu ve yaşam standartlarını yükselten kalitesiyle hem oturum hem de yatırımcıların gözdesi” dedi...

Emlak Konut Antalya Muratpaşa 2. oturum ihalesi 25 Temmuz'da!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. oturum ihalesi 25 Temmuz'da yapılacak.

Oturum İzni Haberi

Oturum İzni

Bazı Avrupa ülkeleri, sınırları içerisinde gayrimenkul satın alan yabancılara oturma iznini de beraberinde veriyor. Bu da şu anlama geliyor; Oturma iznini kapanlar, Avrupa Birliği ülkelerinde vizesiz dolaşabilir. Bu durum özellikle yabancı genç yatırımcılara cazip geliyor. Çünkü bu sayede diledikleri gibi dolaşım hakkını da ellerine geçirmiş oluyorlar. Nitekim 2012 Ağustos ve Ekim aylarında Güney Kıbrıs’tan gayrimenkul alan 600 Çinlinin büyük çoğunluğunu genç kesim oluşturuyor. 


Gayrimenkul satın alma karşılığında verilen bu haklar satın alana birçok avantaj sunuyor. Yatırımcı, hem yurtdışında konut alarak yatırım yapmış oluyor hem de vizeye gerek duymadan ülkeler arasında dolaşım imkanına erişiyor. 


Gayrimenkul satın alarak vize derdinden kurtaran o ülkeler…