05 / 05 / 2024

Ovit Tünelinin yapımında son durum

Ovit Tünelinin yapımında son durum

14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4’üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nin yapımında sona gelindi. .Yüzde 85’i tamamlanan Ovit tünelinde Ağustos ayı ortalarında ışığın görünmesi planlanıyor.

Antalya'da akaryakıt istasyonu yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya İli Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya'da yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Bakan Özhaseki: Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettiklerini söyledi.

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Gratis'te Tefal Tost Makinesine tam 3 bin 250 TL indirim! Bu indirim kaçmaz! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Tefal GC3060 Gourmet Grill Comfort 2000 W Tost Makinesi, sahip olduğu aliminyum döküm plakalar ve 3 farklı ısı ayarı sayesinde hem tost hemde çeşitli ızgara türleri yapımında kullanılıyor.

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tümay Yapı Mühendislik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tümay Yapı Mühendislik Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Samet Doğan tarafından kuruldu.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hızlı tren hattı yapımında ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilmesi için önerge verildi!

Hızlı tren hattı yapımına yönelik olarak ortaya çıkabilecek sorunların tespit edilerek çözüm yollarının belirlenmesi için meclise önerge verildi.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında hafriyatlar meclis gündeminde!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın yapımında ortaya çıkan hafriyatın çevredeki meralara dökülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aygun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altındağ Servis Park projesinin yapımında sona gelindi!

Ankara Altındağ'da, yapımına kısa bir süre önce başlanan "Servis Park" projesinin yapımı tamamlanıyor. ServisPark ile Altındağ'ın önemli bir sorununu daha çözülecek.

Balıkesir Millet Bahçesi’nin yapımında sona gelindi!

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yapımına başlanan Millet Bahçesi’nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Başkan Yücel Yılmaz, “Proje, kentimize değer katacak” diye konuştu.

Arjantin’de modüler COVID-19 hastanelerinin yapımı hızlandı!

Arjantin’de yapılmasına acilen karar verilen modüler COVID-19 hastanelerinin yapımında drone teknolojileri kullanılıyor.

Ovit Tünelinin yapımında son durum Haberi

Ovit Tünelinin yapımında son durum

Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4’üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nin yapımında sona gelindi. Yüzde 85’i tamamlanan tünel inşaatında Ağustos ayında ışığın görülmesi hedefleniyor. Tünelin projesi 1880 yılı Osmanlı Devleti’nin kalkınma planlarında yer alıyordu.


Ovit Tünel projesi, Başbakanlık Osmanlı Arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı Devleti’nin kalkınma çalışmalarında yer aldı.





Yazar Fatih Sultan Kar’ın hazırladığı Evvel Zaman Rize adlı kitabında Ovit Yolu için çalışan Rizelilerin fotoğraflarına yer verildi.Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başladığı bölgede Rizeliler gruplar halinde çalışmak üzere bölgeye gönderildi.


Yıllarca yapımı gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi...