02 / 05 / 2024

OYAK çimento fabrikaları

OYAK çimento fabrikaları

OYAK, üyelerine sürdürülebilir yüksek nema sağlama hedefiyle halka açık 5 şirketi; Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento’yu, “OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.” adı altında bir araya getirdi.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Günümüzde, yapay zeka modellerinin artması ve popülaritesinin hızla bir biçimde ile profesyonel dünyada ciddi endişeler ortaya çıkmaktadır. İşte yapay zekanın  en fazla etkileyeceği meslek grupları da tartışma konusu oluyor. Özellikle inşaat sektöründe, yapay zekadan nasibini alacak.

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

OYAK ve TCC'den yenilenen dev ortaklık

Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticisi Tayvanlı TCC ile ortaklığını bir üst noktaya taşıyan OYAK, yeni bir anlaşmayı duyurdu. Buna göre TCC, OYAK’ın Cimpor’daki yüzde 60 hissesini ve OYAK Denizli Çimento’daki yüzde 20’lik hissesini satın alıyor. Bu işlemle Türkiye’ye 740 milyon dolar tutarında son

Hazır beton üreten firmalara soruşturma!

Rekabet Kurulu, aralarında Oyak Çimento ve Çimbeton’un da yer aldığı bazı teşebbüslere yönelik soruşturma açtı.

Novocem: OYAK Çimento’dan düşük karbon emisyonlu yeni çimento! 

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak amacıyla çevreci ürünler geliştirmeyi sürdüren OYAK Çimento, düşük karbon emisyonuyla üretilen ‘Novocem’ çimentosunu da ürün gamına kattı. 

İkinci el araç piyasası alt üst olacak! Yeni dönem başladı

OYAK-Renault Fabrikaları Bursa’da kullanılmış otomobillere ‘İkinci Bahar’ yaşatacak. İkinci el otomobillere yeniden hayat verecek projenin doğduğu yer olan Fransa’da Renault Flins fabrikasında Refactory işinin detayları incelendi.

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Konut sektöründe artan maliyetlere paralel olarak çimento sektöründe satışların düşmesi Sabancı Holding'e iki fabrikayı satma kararı aldırdı. Holding iştiraki Çimsa, Kayseri ve Niğde'deki çimento fabrikalarını satışa çıkardı. İşte detaylar...

Doğalgaz krizi çimento sektörünü vurdu!

Enerji tüketiminde ikinci sektör konumunda bulunan çimento fabrikalarının doğal gaz kesintileri sebebiyle büyük bir kısmının üretime ara vereceği aktarılırken, fırının içindeki tuğlaların dökülmesi sebebiyle bozulan bir fırının 9 aya kadar üretimden kopabileceği belirtiliyor.  

OYAK Çimento, Etik ve İtibar Derneği üyesi oldu!

OYAK Çimento Fabrikaları AŞ, Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının katılımlarıyla 160'tan çok üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği'nin (TEİD) yeni üyesi oldu.

Çimento sektöründe 'teknoloji' dönüşümü!

Yeni teknolojilerle daha çevreci çimento fabrikalarına doğru evrilen çimento sektöründe, yeni teknolojileri araştıran CTN Makine, patentini aldığı ORC sistemi ile çimento sektöründe önemli bir dönüşüm amaçlıyor.

OYAK Beton, OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. ile birleşti!

OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş., hızlı ve karlı büyüme stratejisi çerçevesinde OYAK Beton ile birleşti.

OYAK, çimento şirketlerini birleştirdi!

OYAK, halka açık beş çimento şirketini, OYAK Çimento markası ile tek çatı altında birleştirdi.

OYAK’ın 5 çimento şirketi birleşti!

OYAK, üyelerine sürdürülebilir yüksek nema sağlama hedefiyle halka açık 5 şirketi; Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento’yu, “OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş.” adı altında bir araya getirdi.

OYAK çimento fabrikaları Haberi

OYAK çimento fabrikaları

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu arasında yer alan OYAK, halka açık beş çimento şirketini, yurt içi – yurt dışı stratejik planları ve çimento sektöründeki hedefleriyle “OYAK Çimento”  markası ile tek çatı altında bir araya gedi. Geçriğimiz yıl sonunda birleşme görüşmelerine başlayan Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento; 15 Mayıs 2020 itibarıyla OYAK Çimento markası altında faaliyetlerini sürdürecek.

Faaliyette bulunan sektörlerde oluşturduğu değer, tasarruf imkanlarını değerlendirme ve güçlü bilanço yapısı ile ön plana çıkan OYAK, attığı bu önemli adım sayesinde Çimento Beton Kağıt Grubu’nun uluslararası finansal piyasalara erişim olanaklarını daha da yükseltmeyi amaçlıyor.

OYAK Genel Müdürü Erdem: “Grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çiziyoruz"

Konu hakkında açıklamalar yapan OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “OYAK olarak, uluslararası finansal...