19 / 05 / 2024

öyk aydın taşınmaz satışı onay

öyk aydın taşınmaz satışı onay

Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK ), Aydın ve Kocaeli'ndeki bazı taşınmazların satışının onaylanmasını kararlaştırdı. ÖYK 'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Aydın Nazilli'de Kargir Ev ve Kirazlık İcradan Satışta

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yer alan bir kargir ev ve kirazlık, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Bu taşınmazın detayları ve satışla ilgili şartlar, esatis.uyap.gov.tr adresinden 2019/581 TLMT dosya numarası ile erişilebilir.

ÖİB'den İstanbul ve Aydın'daki iki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsam ve programında yer alan İstanbul ve Aydın'da yer alan iki taşınmazın satışını onayladı.

TÜGEM'in Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği basın toplantısı yarın!

TÜGEM’in Ankara Lansmanı ve Gayrimenkul Sektörünü bilgilendirmek amacıyla "Güncel Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ve MYK süreci" hakkındaki basın toplantısı yarın gerçekleştirilecek...

Üç ildeki taşınmaz ihalelerinde süre uzatıldı!

ÖİB, Antalya, Aydın ve Niğde'de yer alan toplam 24 taşınmazın satış süreci şartname alma ve ihale tarihi uzatıldı. 

Taşınmazın kat mülkiyetli mi ya da irtifaklı mı olduğu sorgulanabiliyor! 

Emlak uzmanı Özelmacıklı, "İnşaat safhasında topraktan alınan taşınmazlar daha sonra kat mülkiyetine geçseler de tapu senedi eski kalabiliyor. Bu sorgulama ile taşınmazın son zemin tipi sorgulanabilecek" diye konuştu...

Güngören Belediyesi 88 milyon liralık 11 taşınmazını sattı! 

Güngören Belediyesi, 11 adet taşınmazını Maliye Hazinesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretti. Belediyeye ait olan taşınmazların toplam değerinin 88 milyon lira olduğu satışların belediyenin vergi borcuna karşılık yapıldığı öğrenildi. 

5 soruda yabancıların taşınmaz alım-satımında değerleme şartı ve vergiye etkisi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Yabancıların Taşınmaz Ediniminde Değerleme Raporu ve Vergiye Etkisi 5 madde de cevapladı...

5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmazın kazanılması!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için, 5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmaz mülkiyetinin kazanılmasını inceledi. İşte 5 maddede olağan zamanaşımı ile taşınmazın kazanılması...

ÖİB'den 4 ildeki 21 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 4 ilde bulunan 21 taşınmazın satışına onay verildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB'den 11 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB), 11 taşınmazın satışına onay verildi. ÖİB'in taşınmaz satışı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiralanmış taşınmazın satışında KDV istisnası!

Taşınmaz ticareti ve kiralanmasıyla uğraşan kurumların bu amaçla ellerinde bulundurdukları değerlerin satışından elde ettikleri kazançlar istisna dışında tutuluyor. 

8 bin 600'ü aşkın kamu taşınmazı satışa hazırlanıyor!

Yüzlerce kamu taşınmazı için ihaleye çıkıldı, 8 bin 600’ü aşkın taşınmaz ise satışa hazırlanıyor. Tarım arazilerindeki mülkiyet sorunları çözüldü. 2/B arazilerini kullananlara ödemeler için ek süre verildi... 

öyk aydın taşınmaz satışı onay Haberi

öyk aydın taşınmaz satışı onay


Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Aydın ve Kocaeli'ndeki bazı taşınmazların satışının onaylanmasını kararlaştırdı. 


ÖYK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 


Buna göre, Aydın'ın Didim ilçesi Didim Mahallesi'ndeki 31 bin 921,93 metrekare yüzölçümlü arsa ve üzerindeki binaların,  ihalede 16 milyon 50 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Anı Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'ne satışının onaylanması kararlaştırıldı. 


Maliye Hazinesi adına kayıtlı Kocaeli'nin Gebze ilçesi Tavşanlı köyündeki 19 bin 736,09 metrekare yüzölçümlü taşınmaza 3 milyon 370 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Kılıçlar Lojistik İş Makinaları Nakliyat İnşaat ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne, aynı ilde Muallim köyündeki 4 bin 469 metrekare yüzölçümlü taşınmazın da 2 milyon 825 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Aydın Vinç Denizcilik Gemi...