03 / 05 / 2024

ÖYK kararları

ÖYK kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi ve Tekel İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin nazım imar, çevre düzeni ve uygulama planı değişikliklerini onayladı.

ÖYK'dan yeni kararlar!

Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK ), bazı taşınmazların özelleştirilme programına alınmasına, imar planı değişikliğine ve satışının onaylanmasına karar verdi.Konuya ilişkin ÖYK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı...

15 maddede site yönetimlerinde kararların iptali!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site yönetimlerinde kararların iptali" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Nurol GYO olağan genel kurul kararları tescillendi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 30 Haziran 2020 tarihinde yapılan 2019 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı kararları İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde tescil edildi.

Sinpaş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Sinpaş GYO, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü gerçekleşen 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı kararlarını tescil etti. 

Doğuş GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Doğuş GYO'nun 27 Mayıs 2020 tarihinde yapılan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı kararları tescil edildi...

Torunlar GYO'nun genel kurul kararları tescillendi!

Torunlar GYO'nun 21 Mayıs 2020 tarihinde yapılan 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı kararları tescil edildi...

Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla haksız emsal kullandırılarak yapılan Metromall AVM kararının, Etimesgut Belediye Meclisi’nden de geçtiği ileri sürüldü. Metromall AVM’nin plan değişikliğinde yeni kararlar olduğu öğrenildi. 

AYD'den alışveriş merkezlerinin açılışı öncesi tavsiye kararları!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu, alışveriş merkezlerinin açılış zamanı ve kısa vadede öngörülen uygulamalar hakkındaki tavsiye kararlarını paylaştı.

Metal Gayrimenkul ve YK Yatırım Holding'in hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı!

Ömer Saçaklıoğlu ve Metal Yapı Konut'un Metal Gayrimenkul'e verdiği beyanda icra takibi nedeni ile sahip oldukları hisseler üzerine haciz konulduğunu beyan etti.  Bu beyan sonucunda hisseler için YK Yatırım Holding A.Ş. ve Yalçın Yalçınkaya ile yapılan hisse satış görüşmeleri sonlandırıldı.

Yeşil GYO genel kurul kararları tescil edilemedi!

Yeşil GYO'nun genel kurul kararları tescile ait bir durum bulunmadığından tescil edilmedi. Konuyla ilgili İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne dosyaya işlenmek üzere bilgi verildi.

Site yönetimlerinde alınan kararlar nasıl yazılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetimlerinde alınan kararlar, denetleme kurulu raporları, faaliyet raporları ve toplantı tutanaklarının deftere elle kelime kelime yazılması zorunlu mu?' sorusunu yanıtladı.

Meclisten geçen yeşil alan ve toplanma alanı kararları mahkemeye taşındı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclisten geçen park, yol ve deprem toplanma alanı olarak plan değişikliği yapılması kararı ile bazı tahsisleri kararlarını mahkemeye taşıdı. 

21 maddede sitelerde kurul kararları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde kurul kararları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

ÖYK kararları Haberi

ÖYK kararları

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları. Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre. Kurul, özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı. Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Tuluntaş Mahallesi'ndeki taşınmaza, "gelişme konut alanı, eğitim tesis alanı, ticaret alanı, park ve yol fonksiyonu önerilmesine" ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan nazım imar planı değişiklikleri ile uygulama imar planı değişikliğini onayladı. 


Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki taşınmaza ilişkin "konut dışı kentsel çalışma alanı ve yol yapılmasını" öngören nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliğine de onay veren Kurul, Elazığ'ın Merkez ilçesi Korucu Köyü'ndeki taşınmazın "tarım ve hayvancılık ürünleri entegre tesis alanı ve yol olarak ayrılmasına" yönelik çevre düzeni planı değişikliği ile nazım imar planı ve uygulama imar planını uygun buldu. 


ÖYK, Alanya'nın Kargıcak Beldesi'ndeki taşınmaza turizm...