30 / 04 / 2024

özel ağaçlandırma yönetmeliği imar

özel ağaçlandırma yönetmeliği imar

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde özel ağaçlandırma yönetmeliğini kaleme aldı.

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Ek ödeme yönetmeliği resmen değişti! Bakanlık'tan son dakika açıklaması geldi! Milyonları ilgilendiriyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milyonları yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği!

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği bugünkü 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Özel ağaçlandırma sistemi ile kıyılar imara mı açılıyor?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde özel ağaçlandırma yönetmeliğini kaleme aldı.

Murat Kurum'dan Otopark Yönetmeliği açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle hem trafik yoğunluğunun azaltılacağını hem de vatandaşların otopark ihtiyacının karşılanacağını söyledi...

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

özel ağaçlandırma yönetmeliği imar Haberi

özel ağaçlandırma yönetmeliği imar

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Saygı Öztürk bugünkü köşesinde özel ağaçlandırma yönetmeliğini kaleme aldı.

İşte Saygı Öztürk'ün o yazısı...

26 Mart'ta, özel ağaçlandırma yönetmeliği teşkilata duyuruldu. Dünya devletleri salgına karşı halkını nasıl koruyacağını konuşurken ülkemizde yüzde 90'ı rantsal değeri yüksek olan kıyılar, özel ağaçlandırma adı altında elden çıkarılıyor.

Son 15 günde, bu amaçla 30 bine yakın başvuru yapıldı. Neler olduğunu Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş bize şöyle anlattı:

“Başvuruların büyük bir bölümünün Antalya, Muğla, Mersin, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul gibi kıyı şeritlerinden oluşan illere yapılıyor. 49+49 yıllığına kiralanacak olan bu alanların belirli oranda da imara açılacağı tehlikeyi bir kat daha büyütüyor. Orman Kanunu'na yapılan (Ek-16) değişikliği ile de taşlık ve çalılık alanların imara açılması orman yağmasına yasal bir zemin de oluşturmaktadır.

CAMBAZA BAKTIRIYORLAR

Ormanların...